Czyżby byli na forum faceci, którzy nie boją się dentysty??? Bo do tej pory wydawało mi się, że jest to niemożliwe
. Tak się przynajmniej pocieszałem, bo sam jak mam do niego iść to trzęsę się ze strachu kilka dni wcześniej.
Kiedyś regularnie leczyłem sobie zęby u dobrego lekarza, który za każdym razem obiecywał, że nic nie będzie bolało (dla jasności, zawsze proszę o "najmocniejsze" znieczulenie). I rzeczywiście, było dobrze. Aż mnie kiedyś taki jakiś ząb z boku mocno zabolał, ale na pewniaka z ochoczą miną udałem się na tortury. Poszło znieczulenie, wszystko zgodnie z planem... do czasu. W pewnym momencie
jak mi zaświdrował, czaszka zaczęła mi pękać, zobaczyłem wszystkie gwiazdy... Okazało się, że w bocznych trzoniakach to trudno jest wkłuć się ze znieczuleniem we właściwy, bolący nerw i jest duże prawdopodobieństwo nie trafienia.
OSZUKAŁ MNIE!
Później poczekałem aż mi się trochę tych zębów nazbiera i zrobiłem wszystko hurtem pod narkozą. Teraz mam trochę spokoju.
Kończę, bo czuję, że zaczyna mnie boleć...
. Tak się przynajmniej pocieszałem, bo sam jak mam do niego iść to trzęsę się ze strachu kilka dni wcześniej.Kiedyś regularnie leczyłem sobie zęby u dobrego lekarza, który za każdym razem obiecywał, że nic nie będzie bolało (dla jasności, zawsze proszę o "najmocniejsze" znieczulenie). I rzeczywiście, było dobrze. Aż mnie kiedyś taki jakiś ząb z boku mocno zabolał, ale na pewniaka z ochoczą miną udałem się na tortury. Poszło znieczulenie, wszystko zgodnie z planem... do czasu. W pewnym momencie
jak mi zaświdrował, czaszka zaczęła mi pękać, zobaczyłem wszystkie gwiazdy... Okazało się, że w bocznych trzoniakach to trudno jest wkłuć się ze znieczuleniem we właściwy, bolący nerw i jest duże prawdopodobieństwo nie trafienia.
OSZUKAŁ MNIE!
Później poczekałem aż mi się trochę tych zębów nazbiera i zrobiłem wszystko hurtem pod narkozą. Teraz mam trochę spokoju.
Kończę, bo czuję, że zaczyna mnie boleć...
Ja ostatni raz u dentysty byłem chyba w roku 1989 gdy szykowałem się do egzaminów na AWF i musiałem się wykazać pełnym zdrowiem (i tak mnie nie przyjeli bo nie widzę na jedno oko co podobno wyklucza mnie jako magistra sportowca). Wtedy pani dentystka tak knociła, że zatruwała mi dwa zęby chyba ze cztery razy i w końcu zatruła tak skutecznie, że od tamtej pory nic mnie nie boli - i niech tak zostanie
Comment