BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Przy piwie o górach
Collapse
X
-
Przecież Slavoy napisał, że zrobili jeden dzień przerwy. Kupili na miejscu beczkę i zrobili pauzę
-
Halo-halo, czy nadanżam, że Podgórz to browar restauracyjny? Jakoś wcześniej nie załapałem...
Jeśli tak, to muszę wprowadzić korektę w planach około-górskich wakacyjnych wojaży
.
Leave a comment:
-
Aj zazdraszczam, zwłaszcza tej Babiej od strony Perci, ostatnio jak tamtędy przechodziłem to "minąłem" śmigłowiec który zbierał kogoś komu się nie udało. Nie na darmo ten szlak jest zamknięty na sezon zimowy.Leave a comment:
-
No czas w sumie na małe podsumowanie urlopu. Łaziliśmy od soboty do piątku z jednym dniem przerwy na skansen w Chabówce i browary Podgóż (dzięki Łukasz!) i Zadyma (polecam!). Na slavoyowej mapie KGP zazieleniły się kolejno: Lubomir, Turbacz, Mogielica, Babia Góra i Czupel. Wg Endomondo wyczłapaliśmy 141km i zaliczyliśmy parę schronisk, w których w większości panowała totalna piwna lipa. Wyjątkiem był Przegibek z Brackim i Porterem z kija.
Marusi tak się spodobała Babia Góra z Percią Akademików (łańcuchy i klamry), że chce tam wrócić! Nie mam nic przeciwko
Leave a comment:
-
Slav, ciekawy macie plan. Szkoda tylko, że w takim razie raczej się nie zgramy. Z racji tego, że ja właściwie nie mam jeszcze urlopu, dla nas to może być jeden z dłuższych wyjazdów w tym roku. W związku z tym, przeznaczamy go w całości na góry. No chyba że pokona nas pogoda, mój kręgosłup albo coś zupełnie nieprzewidzianego...Leave a comment:
-
My w ten piątek gonimy w Beskid Makowski. Z racji, że pewnie wcześnie nie wyjedziemy, kimniemy się w Kudłaczach (w schronisku lub w aucie), wbijemy na Lubomir i coś wokół. Jak się spodoba, to zostaniemy i machniemy tam jeszcze jakąś traskę. Później transfer w Gorce i Maciejowa & Turbacz, i, jak wyżej, zostaniemy chwilę dłużej lub nie. Następnie, zależnie jaki będzie dzień, Wyspowy i Mogielica, albo już w Mały i na Czupel z noclegiem w którymś z ośrodków nad jeziorem. Musowo zaliczamy Birofilia w sobotę, a w niedzielę dogorywanie
Generalnie wszystko powyżej zależeć będzie od pogody i chęci. Śpimy głównie w namiocie Mondeo, więc dokładne plany i rezerwacje mamy w dolnej części pleców
Wyjdzie jak wyjdzie.
Ehhhh już chcę jechać!Leave a comment:
-
Nie polecam zajazdu na Kocierzu Rychwałdzkim, typowy hotel ze spa, nieprzyjazny zbytnio plecakowym turystom.Leave a comment:
-
Poniżej wlepiam trasę planowaną na 3 dni. Kiedy ją zaczniemy- zależy od pogody. Odcinki zależą tak naprawdę od naszych możliwości.
Czas przejścia: 16:43 h, dystans: 52.3 km, GOT: 76 pkt., suma podejść: 2293 m, suma zejść: 2227 m, przez: Schronisko PTTK Leskowiec, Leskowiec, Czupel, Schronisko PTTK Na Magurce
Zaczynamy od Wadowic- pierwszy nocleg planowany jest w Leskowcu. Kolejny w Zajeździe Górskim Kocierz lub w Międzybrodziu Żywieckim (z góry Żar planowany zjazd).
No i dalej do Bielska.Leave a comment:
-
No my tam będziemy gdzieś się przemieszczać w okolicy, zatem trzeba skonfrontować plany wycieczkowe
Leave a comment:
-
Pancerniku- nasza raczej nie "ładowała akumulatorów". Było już późno.
Wracając do wątku górskiego- wybiera się może ktoś na długi weekend w Beskid Mały?Leave a comment:
-
Eeee..., niekoniecznie to padlina była.
"Nasz" egzemplarz był taki jakiś niemrawy o poranku, właśnie dlatego, że było jeszcze dość chłodno i jaszczur był w cieniu...
Może ta "Wasza" też dopiero zaczynała ładować akumulatory...? Inaczej pewnie ktoś by ją zeżarł w tzw. międzyczasie...
PS. Robi się sub-wątek "Przy piwie o płazach"
Leave a comment:
-
To my Was przebijemy
Będąc w podróży poślubnej w Beskidzie (okolice Pilska), również natknęliśmy się na salamandrę. Radośnie skakaliśmy koło niej robiąc zdjęcia... a ta ani drgnęła. Najpierw myśleliśmy, że skubana wygrzewa się w ostatnich promieniach słońca. Następnie, że zdębiała ze strachu. Przeszło nam przez myśl, że to zbyt piękne, żeby tak płochliwe stworzenie mogło tak łatwo pozować i że pewnikiem jego zwierzęca duszyczka jest już daleko w zwierzęcym raju...Ale chyba tej myśli nie chcieliśmy do końca do siebie dopuścić. Wasze opowieści nie pozostawiają już złudzeń...
Ostatnia zmiana dokonana przez Basik; 2014-05-28, 18:49.Leave a comment:
-
-
Dlatego mówię, żeście wołowe. W góry jedzie się odpoczywać a nie biegać w górę i w dół
Leave a comment: