Przy piwie o górach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Basik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll
    postanowiłem... po raz kolejny wejść na Ślężę
    No nieźle. Przy tym tłoku, że chciało Ci się powtarzać... Chociaż na samym niebieskim było nawet w miarę spokojnie. A jeszcze mniej ludzi było na czerwonym Ślęża- Sulistrowice (napotkaliśmy jedynie 2 zbłąkane pary, którym wskazaliśmy drogę).

Leave a comment:

• wasyll
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik
    Wasyll, a jak Twój plan?
    Ołł yeah, trochę trasa została w ostatniej chwili zmodyfikowana, ale wyprawa na plus!

Pierwotnie umówiłem się z rodzinką na Przełęczy Tąpadła, skąd wyruszyliśmy żółtym szlakiem ku Ślęży. Jako, że poszło sprawnie powrót odbył się szlakiem niebieskim

Na przełęczy z powrotem byliśmy około 14:15, a że ja zaplanowałem powrót do miasta w godzinach wieczornych postanowiłem... po raz kolejny wejść na Ślężę, tym razem szlakiem niebieskim i stamtąd żółtym przez Wieżycę dotarłem do Sobótki i powrót do Wrocławia.

Jako ciekawostkę powiem, że po drodze do domu zaszedłem do Augusta, wypiłem trochę stoutów z Zamberku i ok. 23:00 po powrocie obrałem sobie ziemniaki, posłusznie odsmażyłem mielone i zjadłem zasłużony obiad

Leave a comment:

• Basik
    replied
    Przepraszam, że wczoraj nie pomogłam, ale nie miałam dostępu do komputera.
    Uprzejmie donoszę, że trasa dziś została zaliczona Niezła wycieczka. A to niby tylko Radunia i Ślęża...

Wasyll, a jak Twój plan?

Leave a comment:

• wasyll
    replied
    Wasyll, jutro ma być jednodniowe załamanie pogody... Mimo, że Ślęża to w końcu żadna wysoka góra, może jednak zastanów się czy warto.
    My wybieramy się w niedzielę samochodem do Sulistrowic. Dalej czerwonym do Przełęczy Słupickiej- niebieskim na Radunię- Przełęcz Tąpadła- i w zależności od pogody, chęci itd. niebieskim lub żółtym na Ślężę, a następnie powrót czerwonym do samochodu.

Przystanki masz zaznaczone na tej mapie:

Osobiście b. lubimy to podejście niebieskim.
    Dzięki Basik za propozycję, jutro chyba skorzystam. Autobusem dojadę do Sulistrowic i stamtąd trasą wyznaczoną przez Ciebie na szczyt, z tym że nie wracałbym do punktu wyjścia, a kontynuował wędrówkę niebieskim aż do Sobótki Zach., skąd powrót do Wrocławia.

Orientujesz się, jak to czasowo mniej więcej wygląda?

Leave a comment:

• Basik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll
    Polecam Grabiszyński, fragmentami można się, jak w lesie poczuć
    Dzięki, Grabiszyński znamy jak własne kieszenie Na razie trzymam kciuki, żeby te burze na jutro się nie przesunęły.

Mały off topic do wcześniejszego postu Pancernika odnośnie Renegatów- problem z tymi butami jest taki, że nawet w necie trudno jest znaleźć przeceny, a jak doliczy się koszty przesyłki, to często wychodzi, jak w sklepie Buty górskie zawsze były drogie, ale te ceny które są teraz, to jakaś masakra.

Leave a comment:

• wasyll
    replied
    Wasyll, jutro ma być jednodniowe załamanie pogody...
    Z tego co wiem to w Świdnicy już padało i ogólnie jest do dupy z pogodą. Zobaczę rano prognozy, ale jakoś mi się przestaje to widzieć.

\Była opcja- Park Zachodni albo Szczytnicki, ale mając na uwadze zapowiadaną temperaturę na ten dzień, chcemy uciec z miasta.
    Polecam Grabiszyński, fragmentami można się, jak w lesie poczuć

Leave a comment:

• Basik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy
    Z Tąpadeł na Ślężę tylko niebieski - najfajniejszy szlak na Ślężę. O której jedziecie?
    Niestety, nie wiem. Wyjazd w ramach rodzinnego, niedzielnego spacerku. Stąd też wybór szlaku nie do końca będzie należał do nas. Musimy wcześnie wrócić. Osobiście wolałabym niebieski. Na żółtym będzie autostrada. Była opcja- Park Zachodni albo Szczytnicki, ale mając na uwadze zapowiadaną temperaturę na ten dzień, chcemy uciec z miasta.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Basik; 2013-05-17, 12:03.

Leave a comment:

• slavoy
    replied
    Z Tąpadeł na Ślężę tylko niebieski - najfajniejszy szlak na Ślężę. O której jedziecie?

Leave a comment:

• Basik
    replied
    Wasyll, jutro ma być jednodniowe załamanie pogody... Mimo, że Ślęża to w końcu żadna wysoka góra, może jednak zastanów się czy warto.
    My wybieramy się w niedzielę samochodem do Sulistrowic. Dalej czerwonym do Przełęczy Słupickiej- niebieskim na Radunię- Przełęcz Tąpadła- i w zależności od pogody, chęci itd. niebieskim lub żółtym na Ślężę, a następnie powrót czerwonym do samochodu.

Przystanki masz zaznaczone na tej mapie:

Osobiście b. lubimy to podejście niebieskim.

Leave a comment:

• wasyll
    replied
    Mam zamiar wybrać się jutro na Ślężę, ale że nie jestem zmotoryzowany to jadę autobusem do Sobótki Zachodniej. Może mi ktoś powiedzieć, w którym miejscu jest ten przystanek? Jakieś skrzyżowanie ulic chociaż.

Leave a comment:

• Basik
    replied
    Czekam na opinie po pierwszych paru wycieczkach (w tym jednej w deszczu)

Leave a comment:

• wasyll
    replied
    Padło na taką oto czterdziestkę:

http://4fsklep.pl/[c4l13-pct101]_plecak_trekkingowy_pct101_-_czarny,84,45179.html

Dodatkowo cena obniżona o 30% z okazji otwarcia sklepu, a raczej jego przenosin.

Leave a comment:

• leona
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry
    Jak coś to polecam stronkę z ocenami użytkowników - ngt.pl
    Tam mają także forum.

pozdrawiam
    piotry
    Z tym, że trzeba zaznaczyć, iż tamci testerzy to takie same fioły jak tutejsi, tyle, że w innej dziedzinie

Leave a comment:

• piotry
    replied
    Jak coś to polecam stronkę z ocenami użytkowników - ngt.pl
    Tam mają także forum.

pozdrawiam
    piotry

Leave a comment:

• wasyll
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy
    No więc jakieś dwa lata temu kupiłem coś takiego. Z dobrych rzeczy...
    Też o nim myślałem. Dobra, nic na siłę, szukam dalej. Dzięki za info

Leave a comment: