Przy piwie o górach
Collapse
X
-
Ołł yeah, trochę trasa została w ostatniej chwili zmodyfikowana, ale wyprawa na plus!
Pierwotnie umówiłem się z rodzinką na Przełęczy Tąpadła, skąd wyruszyliśmy żółtym szlakiem ku Ślęży. Jako, że poszło sprawnie powrót odbył się szlakiem niebieskim
Na przełęczy z powrotem byliśmy około 14:15, a że ja zaplanowałem powrót do miasta w godzinach wieczornych postanowiłem... po raz kolejny wejść na Ślężę, tym razem szlakiem niebieskim i stamtąd żółtym przez Wieżycę dotarłem do Sobótki i powrót do Wrocławia.
Jako ciekawostkę powiem, że po drodze do domu zaszedłem do Augusta, wypiłem trochę stoutów z Zamberku i ok. 23:00 po powrocie obrałem sobie ziemniaki, posłusznie odsmażyłem mielone i zjadłem zasłużony obiadLeave a comment:
-
Przepraszam, że wczoraj nie pomogłam, ale nie miałam dostępu do komputera.
Uprzejmie donoszę, że trasa dziś została zaliczonaNiezła wycieczka. A to niby tylko Radunia i Ślęża...
Wasyll, a jak Twój plan?Leave a comment:
-
Wasyll, jutro ma być jednodniowe załamanie pogody... Mimo, że Ślęża to w końcu żadna wysoka góra, może jednak zastanów się czy warto.
My wybieramy się w niedzielę samochodem do Sulistrowic. Dalej czerwonym do Przełęczy Słupickiej- niebieskim na Radunię- Przełęcz Tąpadła- i w zależności od pogody, chęci itd. niebieskim lub żółtym na Ślężę, a następnie powrót czerwonym do samochodu.
Przystanki masz zaznaczone na tej mapie:
Osobiście b. lubimy to podejście niebieskim.
Orientujesz się, jak to czasowo mniej więcej wygląda?Leave a comment:
-
Na razie trzymam kciuki, żeby te burze na jutro się nie przesunęły.
Mały off topic do wcześniejszego postu Pancernika odnośnie Renegatów- problem z tymi butami jest taki, że nawet w necie trudno jest znaleźć przeceny, a jak doliczy się koszty przesyłki, to często wychodzi, jak w sklepieButy górskie zawsze były drogie, ale te ceny które są teraz, to jakaś masakra.
Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Niestety, nie wiem. Wyjazd w ramach rodzinnego, niedzielnego spacerku. Stąd też wybór szlaku nie do końca będzie należał do nas. Musimy wcześnie wrócić. Osobiście wolałabym niebieski. Na żółtym będzie autostrada. Była opcja- Park Zachodni albo Szczytnicki, ale mając na uwadze zapowiadaną temperaturę na ten dzień, chcemy uciec z miasta.Ostatnia zmiana dokonana przez Basik; 2013-05-17, 12:03.Leave a comment:
-
Z Tąpadeł na Ślężę tylko niebieski - najfajniejszy szlak na Ślężę. O której jedziecie?Leave a comment:
-
Wasyll, jutro ma być jednodniowe załamanie pogody... Mimo, że Ślęża to w końcu żadna wysoka góra, może jednak zastanów się czy warto.
My wybieramy się w niedzielę samochodem do Sulistrowic. Dalej czerwonym do Przełęczy Słupickiej- niebieskim na Radunię- Przełęcz Tąpadła- i w zależności od pogody, chęci itd. niebieskim lub żółtym na Ślężę, a następnie powrót czerwonym do samochodu.
Przystanki masz zaznaczone na tej mapie:
Osobiście b. lubimy to podejście niebieskim.Leave a comment:
-
Mam zamiar wybrać się jutro na Ślężę, ale że nie jestem zmotoryzowany to jadę autobusem do Sobótki Zachodniej. Może mi ktoś powiedzieć, w którym miejscu jest ten przystanek? Jakieś skrzyżowanie ulic chociaż.Leave a comment:
-
Czekam na opinie po pierwszych paru wycieczkach (w tym jednej w deszczu)Leave a comment:
-
Padło na taką oto czterdziestkę:
http://4fsklep.pl/[c4l13-pct101]_plecak_trekkingowy_pct101_-_czarny,84,45179.html
Dodatkowo cena obniżona o 30% z okazji otwarcia sklepu, a raczej jego przenosin.Leave a comment:
-
-
Jak coś to polecam stronkę z ocenami użytkowników - ngt.pl
Tam mają także forum.
pozdrawiam
piotryLeave a comment:
-
No więc jakieś dwa lata temu kupiłem coś takiego. Z dobrych rzeczy...Leave a comment: