Znalezione w sieci

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• kony
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
    Mieszkałem w Edynburgu prawie pół roku i jak po raz pierwszy tam przyjechałem, to język miejscowych brzmiał dla mnie jak jakaś dziwna mieszanka niemieckiego z japońskim
    Ja, nie dość że mieszkałem w Edynburgu to jeszcze z Francuzami, ci to mają też fajny "frenglish" oszaleć można.

Leave a comment:

• WojciechT
    replied
    Mieszkałem w Edynburgu prawie pół roku i jak po raz pierwszy tam przyjechałem, to język miejscowych brzmiał dla mnie jak jakaś dziwna mieszanka niemieckiego z japońskim

Leave a comment:

• kony
    replied
    Wczoraj szukałem jakiegoś filmu żeby pokazać córce na przykładzie jak brzmi scottish english. Trafiłem na to i popłakałem się ze śmiechu:

Leave a comment:

• WojciechT
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
    Dzisiejszy (30.09.2013) Wielki Finał teleturnieju "Jeden z dziesięciu":

Emocje, wiedza i strategia w jednym
    Pytanie 35 - wszędzie propaganda

Leave a comment:

• chemmobile
    replied
    Dzisiejszy (30.09.2013) Wielki Finał teleturnieju "Jeden z dziesięciu":

Emocje, wiedza i strategia w jednym
    Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2013-09-30, 22:41.

Leave a comment:

• ART
    replied
    Oczywiście temat całkiem adekwatny do zawartości.

Leave a comment:

• ppns
    replied
    Amerykanin warzy piwo w... brzuchu!

Bierbauch für Fortgeschrittene: Ein Texaner litt jahrelang unter plötzlicher Betrunkenheit. Er galt schon als Trinker, dann entdeckten Ärzte, was den Mann plagt.

Przypadek 61 letniego Amerykanina brzmi absurdalnie. Po operacji stopy występowały
    u niego objawy zatrucia alkoholem. Był to skutek prawdopodobnie kuracji antybiotykowej
    po tej operacji, gdy w jego przewodzie pokarmowym ulokowały się drożdże,
    fermentujące węglowodany do alkoholu.

Pacjent ma szansę na wyleczenie - ścisła dieta i medykamenty przeciwgrzybiczne
    uwolnią go od zaburzeń trawienia i ciągłego stanu "o spożyciu".

Leave a comment:

• kony
    replied

Leave a comment:

• Fala
    replied
    Find the perfect handmade gift, vintage & on-trend clothes, unique jewelry, and more… lots more.

a może to pomysł na koszulkę browar.biz(ową)

Leave a comment:

• Krzysiu
    replied
    Pewnie już to było, ale dzisiaj dotarło do mnie mailem:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kefir
    Nie pijcie takiego piwa! Co za ohyda!

Posted by Jarek Kefir w dniu 4 Wrzesień 2013

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad dziwnymi symbolami na denkach puszek od piwa? Są tam umieszczane kropki.

Dla Waszej informacji, prezentuję sekretną informację z korporacji produkującej piwo.

Sprawdźcie przed zakupem piwa w puszcze (o ile w ogóle chcecie pić piwo w puszce!) czy nie ma na dnie puszki kropek, namalowanych jakby mazakiem.

Jeśli jest jedna, to znaczy, że zawartość tej puszki (piwo) było już raz zwrócone ze sklepu z powrotem do browaru (koncernu) ponieważ straciło swoją ważność.

>>> Przeczytaj też: Lek na nieszczęśliwą miłość istnieje. Szokujące technologie przyszłości

Następnie zostało ono zlane do kadzi, tam na powrót dodawane są syntetyczne barwniki i gaz (dwutlenek węgla).

Jeśli na denku puszki są dwie kropki, to znaczy, że było ono przerabiane już dwa razy. Aż do 4 – 5 kropek.

Jeśli na denku puszki nie ma kropek, to znaczy, że piwo pochodzi z pierwszej produkcji i nie było zlewane.

Oczywiście, wszystko jest robione zgodnie z obowiązującym prawem, jednak poza naszą wiedzą.

Piwo kilka razy przelane, trafia w końcu na promocję. Poniżej: przykład znakowania kropkami. Udostępniajcie i nie pijcie gówna!

>>>Przeczytaj też: Kongresmen Ron Paul o inwazji na Syrię. “Następny ma być Iran”

Dodam, że podobne, obrzydliwe kontrowersje budziła za oceanem coca-cola i pepsi-cola. W skład esencji do wyrobu tych napojów, mają wchodzić ludzkie komórki pochodzące ze szpitalnych odpadów medycznych.

Piwo w puszce reaguje z aluminium, składnikiem puszki, i wytrąca się trujący związek chemiczny z glinem (aluminium – Al). Spróbuj wlać do puszki zwykłą wódką bądź bimber, i po dobie czasy sprawdź, co powstało w takiej puszce i jaki ma kolor. Dodam, że glin (aluminium) jest metalem, neurotoksyną, działającą toksycznie na układ nerwowy.
    warto poczytać komentarze: http://kefir2010.wordpress.com/2013/...a-co-za-ohyda/

Leave a comment:

• WojciechT
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Pamiętacie może taki filmik reklamowy Tyskiego czy innej Łomży, w którym była komputerowo dodana piana, która w pewnym momencie przesunęła się poza szklankę? Chciałbym odnaleźć ten filmik, ale nawet nie wiem jakie to piwo było. To było już ze 2-3 lata temu.
    Kurka, też tego szukam. Pamięć (mocno zwichrowana i często płatająca figle) podpowiada mi, że to była Warka. Niemniej obejrzałem przez ostatnią godzinę na Youtube chyba z 25 różnych klipów reklamujących to piwo i nie udało mi się na to trafić. Jeśli od zamieszczenia tego tematu udało Ci się dojść do tego, co to była za reklama - daj znać.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Dostałem dziś na mail ofertę: Tylko dziś, tablet Pentagram za 666 zł!

Leave a comment:

• arzy
    replied
    Na profilu Książęcego na fejsie pojawiło się takie pytanie:
    "7 Pytań Księcia!
    Odpowiedz w komentarzu na pytanie:
    Jaki powinien być kolejny wariant Książęcego: porter, stout, IPA… a może jakiś inny gatunek? Uzasadnij!
    Do wygrania czteropaki Książęcego i podwójne zaproszenia na warsztaty kulinarne z Jerzym Sobieniakiem!"

Leave a comment:

• tfur
    replied
    w limuzynach to już od dawna standard
    kiedy ten patent stanie się powszechny?
    Attached Files

Leave a comment:

• crocco
    replied
    Które piwa są regionalne ?
    Choć piwa regionalne mają tylko 6-7 proc. udziałów w rynku, to dziś każdy koncern udaje, że w swoim portfolio ma unikatowe piwo z małego browaru. Prawda jest jednak taka, że ponad 9 na 10 piw powstaje w naszym...

Leave a comment: