Ja oczywiście na razie też żadnych ślubnych życzeń nie złożę, zwłaszcza, że mój i Wiktorii udział w tej niezwykłej ceremonii ślubnej będzie bardzo wysoce prawdopodobny.
Ale nie mogę się powstrzymać jednek, by nie życzeć forumowym Państwu Młodym udanych ostatnich dni w panieństwie i kawalerstwie
Kurde!
Wszystkie samoloty zarezerwowane!
Niestety nie przylece
Bede trzymal kciuki zza Wody.
Aha, ja tez bralem slub w kwietniu i jest super, a pesymisci wymagaja litery "R" w nazwie miesiaca zaslubin, chyba zeby latwiej im bylo sie potem Rozstac
Ale Was i nas i wszystkich kwietniowych, styczniowych, lutowych, majowych, lipcowych i listopadowych malzenstw to nie dotyczy
No i wykrakaliście tymi życzeniami. Przedwczoraj mój ojciec trafił do szpitala. Dziś okazało się, że nie ma szans na wyjście do świąt.
Ślub jest przesunięty o półtora do dwóch miesięcy. Dokładna data będzie jeszcze przed Wielkanocą.
A tak naprawdę, to przede wszystkim życzenia zdrowia dla Taty.
Niech Go potrzymają, skoro muszą, ale niech wypuszczą w stanie doskonałym,
co by już do nich wracać nie musiał. I co by wreszcie ślub Jego syna doszedł do skutku
Kto dawno nie odwiedzał Browaru Nepomucen zapamiętał go jako nieduży rodzinny browarek ale warzący zawsze świetne, nowofalowe piwa. Na szczęście bez problemu można było je dostać u "badylarzy", a także spróbować w licznych knajpach i na festiwalach. Najprzyjemniej jednak spijało...
Jak w tytule. Tylko browarowe i tylko polskich marek tzn bez produkowanych u nas na licencji.
Mam już chyba dobrą kolekcję 32 sztuki ale nadal w poszukiwanych są np Dog In The Fogg , jakieś 2 czy 3 Perły/Zwierzyńce czy Czas na EB z lat 90ych. Pewnie jeszcze jakieś inne o których już...
Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...
Jest to bardziej punkt wyszynkowy samego browaru niż sam browar, choć głowy nie daję. Sprzętu nie widać. Mała salka z ogrodowymi stolikami i ogródek na zewnątrz przy wąskiej, ale mało ruchliwej ulicy. Salka dekorowana pracami zaprzyjaźnionej artystki Laury Venezia. 4 krany na nalewaku plus...
Comment