maryhh.... chyba dawno się nie widzieliśmy. Ale i tak pamiętasz mnie baaardzo dobrze !
Cóż... może jakis trening ?
Co do stopni....
może tak jednak od zwierzątek, a dokładniej - ptaszków:
wróbelek - przepiórka - dzięcioł ( nieźle stuka ! ) - jastrząb ( to już baardzo drapieżny i agresywny osobnik !!! )
Dla baardzo mało aktywnych: sowa ! A dla tych co się za bardzo pastwią nad i tak martwą zwierzyną: sęp...
Pozostaje jeszcze król ptaków: orzeł, ale to miano może otrzymac osobnik wyjątkowy... wybrany za szczególne osiągnięcia forumowe ( np w drodze ptasiego głosowania )...
Są jeszcze niebieskie ptaki i.... pawie. Ale może lepiej zostawić je w spokoju....
a więc co autor miał na myśli:
jest jakiś proces powstawania piwa i różni ludzie pracują w poszczególnych działach (leżakownia, warzelnia, rozlewnia itd.)
Trening chętnie, tylko nie wiem kiedy będę we Wrocławiu
pawianów - skądże !? ale orłów to paru by sie znalazło...
....a wlaśnie dlatego Marusiu, że tak zwierzątka lubimy i często w różnych kontekstach o nich dyskutujemy, warto by te upodobania wykorzystać i w piórka się przystroić !
Witajcie. Nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale jak coś, to można przenieść. Zastanawia mnie coraz mniejsza aktywność użytkowników tego forum. Na palcach maksymalnie obu rąk można policzyć aktywnych użytkowników, którzy regularnie dodają oceny piw. Ja także się staram. Dziwi mnie to,...
Mam taką sytuację że jutro zamierzam warzyć a zawsze gdy przygotuję brzeczkę to transportuję ją i wstawiam na fermentację do kumpla czy do ciotki bo u mnie w piwnicy trochę ciepło.
Problem w tym że jutro trochę kiepsko z możliwościami wstawienia...
Cześć,
Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
Comment