Originally posted by maryhh a może zrobić coś takiego
spisać wszystkie stanowiska pracy w browarze, poszeregować od najniższego i ustalić kryterium????
Moim zdaniem wszystkie stanowiska w browarze sa röwne bez tej najmniejszej nikomu sie nie uda wyprodukowac dobrego piwa
a z drugiej strony zadna praca nie hanbi jedynie daje mozliwosci zadowolenia i wiekszego pieniadza-ale majac prawo wyboru napewno wybralbym tez ta lepsza
może źle się wyraziłem, ale chodziło mi o hierarchię wg procesu powstawania piwa (najpier robimy to a potem tamto i na końcu mamy TO).
poza tym nie twierdzę aby jakakolwiek praca miała hańbić.
Ostatnia zmiana dokonana przez maryhh; 2001-08-27, 20:18.
Krzysiu - w browarach nie ma kiperów, są degustatorzy. Kiperzy degustują wina.
A może tak :
Osoba najbardziej aktywna otrzymuje stopień "Marusia", osoba najdowcipniejsza będzie "Simonem". Tytuł "Krzysia" otrzyma osoba asertywna o największej wiedzy historycznej, "Maryhhem " będzie ktoś najbardziej konkretny o dużej wiedzy technicznej ( patrz temat o stopach itp.), "sensorem" zaś uczestnik forum pojawiający się nagle, z częstotliwością 2x w miesiącu. I tak dalej.......................
W ten sposób Marusia będzie miała szansę zostać "Krzysiem", Krzysiu "maryhhem", maryhh "sensorem" , sensor "Radegastem", Maja "Simonem", Simon "adamem 16" i tak dalej..................... Poza tym każdy dostanie szansę bycia sobą.......
Nie mów Art że nie dasz sobie z tym rady ?
Aha i jeszcze jedno - Artem może być tylko Art, bo jest tego wart.
Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Zupełnie nie wiem czemu, ale jakoś nie chcę być Krzysiem
Sensor, jesteś trochę do tyłu, Krzysiu stosując metody mocno dyskusyjne przegonił mnie w ilości postów i to on dzierży teraz palmę pierwszeństwa w gadulstwie
Witajcie. Nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale jak coś, to można przenieść. Zastanawia mnie coraz mniejsza aktywność użytkowników tego forum. Na palcach maksymalnie obu rąk można policzyć aktywnych użytkowników, którzy regularnie dodają oceny piw. Ja także się staram. Dziwi mnie to,...
Mam taką sytuację że jutro zamierzam warzyć a zawsze gdy przygotuję brzeczkę to transportuję ją i wstawiam na fermentację do kumpla czy do ciotki bo u mnie w piwnicy trochę ciepło.
Problem w tym że jutro trochę kiepsko z możliwościami wstawienia...
Cześć,
Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
Comment