szostak napisał(a) Może już czas podsumować propozycje. Na ten temat jest już prawie 250 postów, a przeglądań prawie trzy tysiące.
Całkowicie popieram wniosek posła Szostaka Czas na działanie, ale widzę, że większość delegatów blokuje mównice i chyba te obrady za szybko się nie skończą
I nie ustaliliśmy nic. Nadal jesteśmy membrami. Przeleciałem wszsytkie posty w tym temacie i na dobrą sprawę znalazły się tam tylko dwa sensowne pomysły (ale zaporoponowane przez różne osoby w różnym czasie:
Fajne, fajne. Mnie podobają się membery. Czeladnik itd. może się gościom wydać nie poważne. Moż zróbmy coś podobnego do pomysłu z BeerAdvocate.com, czyli kufle przy nickach. Np. 0-30 kufel pusty, 30-100 to kufel napelniony w 1/4 itd. Tylko mi kufli nie wypijać!
Po co ta klasyfikacja i tak podawane są ilości wypitych piw i to wystarcza aby wiedzieć z kim "się tańczy"
Może jedynie zostawić juniora do 30 piw, bo to ułatwia kontakt, bardziej ośmiela i mobilizuje , aby nie być już juniorem.
Można nazwać np. Świeżak i honorować jak zielony listek u młodego kierowcy, czyli z życzliwością.
Mawas napisał(a) Po co ta klasyfikacja i tak podawane są ilości wypitych piw i to wystarcza aby wiedzieć z kim "się tańczy"
Może jedynie zostawić juniora do 30 piw, bo to ułatwia kontakt, bardziej ośmiela i mobilizuje , aby nie być już juniorem.
Można nazwać np. Świeżak i honorować jak zielony listek u młodego kierowcy, czyli z życzliwością.
No to jak ktoś już 1000 piwek wypił to chyba za dobrze nie tańczy
Witajcie. Nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale jak coś, to można przenieść. Zastanawia mnie coraz mniejsza aktywność użytkowników tego forum. Na palcach maksymalnie obu rąk można policzyć aktywnych użytkowników, którzy regularnie dodają oceny piw. Ja także się staram. Dziwi mnie to,...
Mam taką sytuację że jutro zamierzam warzyć a zawsze gdy przygotuję brzeczkę to transportuję ją i wstawiam na fermentację do kumpla czy do ciotki bo u mnie w piwnicy trochę ciepło.
Problem w tym że jutro trochę kiepsko z możliwościami wstawienia...
Cześć,
Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
Comment