Przy piwie o snusie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • unkel
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.08
    • 244

Przy piwie o snusie

Obok wielu tematów przy piwie pora na kolejny
    Forum browar.bizu zainspirowało mnie do poszukania jakichś informacji o snusie, tamten temat chyba wylądował w białych porterach. Czytałem i czytałem aż zdecydowałem się zamówić (oczywiście w celach kolekcjonerskich ) pierwszą puszeczkę.
    Może ktoś na forum jest trochę bardziej zaawansowanym kolekcjonerem, może coś polecić, doradzić? Ewentualnie można by złożyć wspólne zamówienie- zawsze taniej.
    Zaznaczę, że nie jestem nałogowym palaczem. Raczej na zasadzie, że piwo lubi dymek.

Related Topics

Collapse

• bastion
    Armenia, Erewań, Tamanian 67, T Philosophy.
    bastion
    Tuż pod kaskadami za olbrzymim pomnikiem Tamaniana, od tamtego roku działa browar restauracyjny T Philosophy..
    Najbliższa okolica jest pełna turystów, więc działalność restauracji jest ukierunkowana wybitnie pod nich oraz generalnie dla osób z grubym portfelem.

Sam lokal...
    2025-03-25, 22:19
  • Javox
    Amber, Export
    Javox
    Nowy pomysł w Amberze.... Export
    Alko 5.6%

Piana - więcej na starcie potem niepełna warstewka.
    Lacing - nie za dużo.
    Gaz - średni.
    Barwa - jasny bursztyn.
    Aromat - zbożowość, lekka piwnica, ziołowy chmiel. Niepokojąca ostrość w kierunku octowym....
    2023-07-28, 11:10
  • Kamil97
    Fermentacja brewkitu coopersa ustała po 2 dniach
    Kamil97
    Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
    W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
    2023-04-05, 17:59
  • darekd
    ?, Fürst Pückler Pilsner
    darekd
    Nie wiem niestety, gdzie uwarzono to piwo. Wiem natomiast, że jest związane z odnawianym browarem w Bad Muskau przy polskiej granicy, który jest częścią przepięknego zespołu parkowo-pałacowego (park Mużakowski) związanego bardzo barwaną postacią Hermanna von Pückler-Muskau:

https://pl....
    2021-09-13, 23:48
  • Bractwo_Mocne2
    Piwo w czasach Chrobrego - jęczmienna breja czy coś a la Lambic?
    Bractwo_Mocne2
    Czytam właśnie powieść Bolesław Chrobry A. Gołubiewa, w której wszyscy (kmiecie, białki, woje, książęta) od rana do nocy raczą się piwem i właściwie wszyscy je produkują - mieszkańcy leśnych osad w ramach piwowarstwa domowego. Inni na skalę przemysłową - na początku powieści...
    2020-05-19, 19:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...