dla slavoy
Super !
Na sam widok ślinka " leci ".
A jak smakują przy piwie ?
Utopence
Collapse
X
-
-
Hm, ja bym zostawił te papryczki. Moja druga "warka" też jest ostrzejsza i nawet mi się to podoba.Leave a comment:
-
Marusia napisał(a)
Pestek nie dawałam, po za tym to były takie malutkie papryczki, ok. 10 cm długości i one prawie pestek nie miały. W każdym razie wściekle ostre, skoro po półtorej doby już tak zdążyła cebulka i zaprawa przesiąknąć - parówy jeszcze się jako tako trzymająLeave a comment:
-
Przypuszczam, że będzie tak, jak z piwem - z czasem smaki się wyrównują. Wystarczy poleżakować trzy miesiące ...Leave a comment:
-
Pestek nie dawałam, po za tym to były takie malutkie papryczki, ok. 10 cm długości i one prawie pestek nie miały. W każdym razie wściekle ostre, skoro po półtorej doby już tak zdążyła cebulka i zaprawa przesiąknąć - parówy jeszcze się jako tako trzymająLeave a comment:
-
dla Marusi.
Moim zdaniem musisz je zjeść - nic nie wybieraj bo stracą " glanz ".Szkoda, że tak daleko mieszkam...Leave a comment:
-
Najbardziej pikantne są pestki, myślę więc że miąższ możesz zostawić. Poza tym, i tak chodzi o to, aby wywołać pragnienie i potem je zawzięcie gasićLeave a comment:
-
Marusia napisał(a)
Przedwczoraj "uwarzyłam" kolejne utopence. Dodałam pokrojonej w cienkie krążki ostrej papryczki (świeżej) oraz po kilka ziarem pieprzu.
Próbowałam właśnie - pycha! Fajnie lekko pali w język (aż się boję, co będzie po tygodniuLeave a comment:
-
Ja natomiast mam nieodparte wrażenie, że udało mi się kupić gorsze parówkiLeave a comment:
-
Przedwczoraj "uwarzyłam" kolejne utopence. Dodałam pokrojonej w cienkie krążki ostrej papryczki oraz po kilka ziarem pieprzu.
Próbowałam właśnie - pycha! Fajnie lekko pali w język (aż się boję, co będzie po tygodniu), w dodatku udalo mi się kupić o wiele smaczniejsze niż poprzednio parówki. Mniam
Leave a comment:
-
Nie jestem pewna, czy czosnek będzie pasował, choć osobiście też wszędzie staram się dawać czosnek
Co do papryczek - też o tym pomyślałam i właśnie w tym tygodniu wejdą do przepisuLeave a comment:
-
arcy napisał(a)
Ty się od razu przyznaj, czego tam dosypałeś
Ja do swojej "warki" nr 2 dodałem czerwonej cebuli. Mam zamiar poeksperymentować trochę ze składnikami, w przyszłości nie wykluczam dodania czosnku, świeżych ostrych papryczek, może też trochę białego wina.
Jeszcze trochę i i stworzysz nasz narodowy przepisLeave a comment:
-
Jeszcze nic, pierwszy to tak na zachętę.
A tak poważnie to też myślałem o dodaniu czosnku i papryczek Chili. Niestety w późny sobotni wieczór nie stało ich w domu, więc pewnie następnym razem.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Browarek odwiedziłem 12.09.2019 zupełnie przypadkowo i to dzięki Pendragonowi. Zadzwonił akurat jak wracałem pociągiem z Pilzna do Pragi, trochę pogadaliśmy a na koniec zapytał: "-Gdzie planujesz zakończyć dzisiejszy dzień?" Ja na to, że chyba wysiądę po drodze do któregoś...
-
Channel: Czechy
-
-
Mołdawia to wciąż jeden z najbiedniejszych europejskich krajów o mocno niestabilnej sytuacji geopolitycznej.
Niemniej jednak mołdawska stolica powoli zmienia się. Jej modernistyczne, betonowe oblicze nabiera bardziej europejskiego kształtu.
Powstają nowoczesne osiedla mieszkaniowe,...-
Channel: Mołdawia
-
-
"Breakfast pale ale" z laktozą
Chmiele: Riwaka (NZ), Eclipse (AUS), Motueka (NZ)
4% alk. 13,5% ekstr.
Aromat- chmielowy, początkowo owoce tropikalne, żywiczność i minimalnie cytrusy. Ale szybko przechodzi już tylko w owoce typu melon i mango, następnie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-01-19, 02:48 -
-
http://www.masinka.tym.cz/
i za to też kocham Czechy - za restauracje na dworcach (nie wiem czemu u nas nie można). Tu mamy klasykę - klasyczne obrusy, utopence, hermeliny i pyszny Radegast na szybko przed odjazdem pociągu....-
Channel: Czechy
2020-02-27, 13:14 -
-
W praskiej dzielnicy Bubeneč pierwszym browarkiem był Bubenečský powstały prawie równo rok temu https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=132888 a od marca 2019 około 1500 m na zachód dołączył kolejny pod nazwą Lajka. Również mieści się w dużej stylowej kamienicy jakich tu pełno, przez...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: