
Utopence
Collapse
X
-
grzech napisał(a)
Obie komponenty zmielić i wymieszać.Leave a comment:
-
Gdybym ja zrobił 0,5 kg, to po fazie testów zostałby mi słoik z zalewą i mgliste wspomnienie po parówkachA tak, to musiałem najpierw większy garnek kupić, żeby mieć w czym "warzyć".
Na dzisiaj mam inne zadanie. Może ktoś wie, jak połączyć w udany sposób piersi z kurczaka i słoik dyni?Leave a comment:
-
No widzisz, ja zrobiłam warkę eksperymentalną z 0,5 kg, więc muszę oszczędzaćLeave a comment:
-
Ależ Wy jesteście TwardzielamiJa codziennie jakiegoś parka muszę skosztować. Dlatego robiłem od razu tak dużo. Znam siebie już ładnych parę lat.
Leave a comment:
-
Ja wczoraj nie wytrzymałem i spróbowałem cebulę - smakuje całkiem, całkiem. Ciekawe jakie będą "parki" ...Leave a comment:
-
Moje utopence wyszły własnie z lodówki o dla odmiany poleżakują sobie w temp. pokojowej ze dwa dniDziś powstrzymam się od degustacji, bo nic nie zostanie na weekend
Leave a comment:
-
Ja już zjadłem. Byli znajomi z LIPTOVA i powiedzieli,że wyszły
mi po Morawsku, i bardzo im smakowały ( chyba wszystko przez ten ocet winny i "parky"...), a tak chciałem Was poczęstować w
Cieszynie 04/12 - w sobotę ! Już wsadziłem nowe, tym razem wariant nrII ( patrz wyżej ).Leave a comment:
-
Trzymam w temperaturze, którą nie do końca można nazwać pokojową. W kuchni mam zakręcony kaloryfer, więc nocą robi się tam chłodno. Zawsze to jednak cieplej niż w lodówceRobię tak ze względu na cebulę - szybciej puści soki. Nie wykluczam, że przeniosę garnek do lodówki, ale to będzie zależało od uzyskanych efektów i przebiegu procesu.
Leave a comment:
-
Mnie się wydaje, że im chłodniej tym lepiej. Sam trzymam tak jak Arcy ale przy uchylonym oknie czyli w rezultacie wychodzi tak, że jak MarusiaLeave a comment:
-
U mnie proces trwa, ale podjadam
Dobre są, niby nic nadzwyczajnego, a jednak
Mam pytanie - czy źle robię, że trzymam je w lodówce? Bo rozumiem, że Arcy trzyma je w temperaturze pokojowej. Nie było o tym nic w przepisie. Jak myślicie, czy temperatura będzie tu miała duży wpływ na szybkość przenikania smaków w parówy?
Leave a comment:
-
U mnie też "trwa proces technologiczny", na razie nie próbowałem. Jestem twardy - czekam do weekendu a potem... utopence i dobre czeskie piweczkoLeave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Browarek odwiedziłem 12.09.2019 zupełnie przypadkowo i to dzięki Pendragonowi. Zadzwonił akurat jak wracałem pociągiem z Pilzna do Pragi, trochę pogadaliśmy a na koniec zapytał: "-Gdzie planujesz zakończyć dzisiejszy dzień?" Ja na to, że chyba wysiądę po drodze do któregoś...
-
Channel: Czechy
-
-
Mołdawia to wciąż jeden z najbiedniejszych europejskich krajów o mocno niestabilnej sytuacji geopolitycznej.
Niemniej jednak mołdawska stolica powoli zmienia się. Jej modernistyczne, betonowe oblicze nabiera bardziej europejskiego kształtu.
Powstają nowoczesne osiedla mieszkaniowe,...-
Channel: Mołdawia
-
-
"Breakfast pale ale" z laktozą
Chmiele: Riwaka (NZ), Eclipse (AUS), Motueka (NZ)
4% alk. 13,5% ekstr.
Aromat- chmielowy, początkowo owoce tropikalne, żywiczność i minimalnie cytrusy. Ale szybko przechodzi już tylko w owoce typu melon i mango, następnie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-01-19, 02:48 -
-
http://www.masinka.tym.cz/
i za to też kocham Czechy - za restauracje na dworcach (nie wiem czemu u nas nie można). Tu mamy klasykę - klasyczne obrusy, utopence, hermeliny i pyszny Radegast na szybko przed odjazdem pociągu....-
Channel: Czechy
2020-02-27, 13:14 -
-
W praskiej dzielnicy Bubeneč pierwszym browarkiem był Bubenečský powstały prawie równo rok temu https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=132888 a od marca 2019 około 1500 m na zachód dołączył kolejny pod nazwą Lajka. Również mieści się w dużej stylowej kamienicy jakich tu pełno, przez...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: