Utopence
Collapse
X
-
A dodawaliście kiedyś gorczycę do Utopenców,ja ma m sporo różnych ekesperymentów utopencówych, niesty przepisy były na oko i nigdy nie wyszły mi takie same, ale zawsze wszystkim smakowały.Leave a comment:
-
Następnym razem proponuje zastosować ocet winny gdzieś na 6% bo ten spirytusowy na 8 lub 10% jest raczej za mocny aczkolwiek można go rozcieńczyć, ale winny ma tutaj chyba właściwszy smak !?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cukierniczkaUtopence wyszły bardzo octowe. Nastepnym razem abernacka musi trochę zmienicć proporcje.Ostatnia zmiana dokonana przez ZIOMEK2; 2007-03-18, 09:45.Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyDodać wody?
To samo przyszło mi do głowy, wylałbym zalewę octową do gara dolał wody ile potrzeba do właściwego smaku i zalał utopence.Leave a comment:
-
Dodać wody?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cukierniczkaUtopence wyszły bardzo octowe. Nastepnym razem abernacka musi trochę zmienicć proporcje.
Leave a comment:
-
Utopence wyszły bardzo octowe. Nastepnym razem abernacka musi trochę zmienicć proporcje.Leave a comment:
-
Wszystko jest napisane parę postów wyżejPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaCzy po zalaniu parówek zalewą octową, słoiki z zawartością trzeba jeszcze zagotować w celu pastryzacji i dokładnego zamknięcia?
Pasteryzacja niegłupi pomysł, wtedy mamy przekąskę dla niespodziewanych gości prosto z piwniczki
A w ogóle dawno utopenców nie robiłam, musze na parapetówkę nastawić, mniam
Leave a comment:
-
Czy po zalaniu parówek zalewą octową, słoiki z zawartością trzeba jeszcze zagotować w celu pastryzacji i dokładnego zamknięcia?Leave a comment:
-
W/g mnie to pół laski i będzie tak jak trzeba !?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PawcikAle teraz mam papryczki chili w calosci tak wiec ile ich dac na litrowy sloik ?, zeby nie było jak siekiera ale zeby było pikantne
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyWszystko zależy od parówek i stopnia zamarynowania. U mnie wytrzymywały więcej niż 14 dni. Zawsze też możesz poddać je procesowi pasteryzacji, wtedy postoją znacznie dłużej. Jak warzywa konserwowe.
U mnie bywały do 3 tygodni ( były wtedy najlepsze), przechowywałem w lodówce, temperatura koło 6 stopni. Warunek jest jeden, trzeba dużo nastawić
Leave a comment:
-
Wszystko zależy od parówek i stopnia zamarynowania. U mnie wytrzymywały więcej niż 14 dni. Zawsze też możesz poddać je procesowi pasteryzacji, wtedy postoją znacznie dłużej. Jak warzywa konserwowe.Leave a comment:
-
No chyba jedno wyklucza drugiePierwotnie zamieszczone przez Użytkownika borinek1----14 dni
2----MOGELeave a comment:
-
A jak dlugo utopence moga stac w chlodnym i ciemnym miejscu ?
Czy moge zrobić na raz większą ilośc i odstawić je, zeby byly na dluzszy czas ?Leave a comment:
-
Jeżeli są bardzo ostre, to myślę że maksymalnie pół.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PawcikMam małe pytanko
Jak robiłem pierwszy raz utopence to dalem lyzeczke od herbaty sproszkowanego chili do zalewy z szklanki octu i 3 szklanek wody + przyprawy.
Ale teraz mam papryczki chili w calosci tak wiec ile ich dac na litrowy sloik ?, zeby nie było jak siekiera ale zeby było pikantne
Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Browarek odwiedziłem 12.09.2019 zupełnie przypadkowo i to dzięki Pendragonowi. Zadzwonił akurat jak wracałem pociągiem z Pilzna do Pragi, trochę pogadaliśmy a na koniec zapytał: "-Gdzie planujesz zakończyć dzisiejszy dzień?" Ja na to, że chyba wysiądę po drodze do któregoś...-
Channel: Czechy
-
-
Jak donosi Krecik, tegoroczny zlot zostanie odwołany w Warce, w ośrodku "Kemping nad Pilicą", ul. Nowy Zjazd 6, blisko stacji kolejowej Warka Miasto.
Noclegi tanie i skromne, domki głównie 4-osobowe z piętrowymi łóżkami (190 zł za dobę), bez sanitariatów, kablówki, dżakuzi....-
Channel: Wielkie Zloty BrowarBizu
-
-
Mołdawia to wciąż jeden z najbiedniejszych europejskich krajów o mocno niestabilnej sytuacji geopolitycznej.
Niemniej jednak mołdawska stolica powoli zmienia się. Jej modernistyczne, betonowe oblicze nabiera bardziej europejskiego kształtu.
Powstają nowoczesne osiedla mieszkaniowe,...-
Channel: Mołdawia
-
-
"Breakfast pale ale" z laktozą
Chmiele: Riwaka (NZ), Eclipse (AUS), Motueka (NZ)
4% alk. 13,5% ekstr.
Aromat- chmielowy, początkowo owoce tropikalne, żywiczność i minimalnie cytrusy. Ale szybko przechodzi już tylko w owoce typu melon i mango, następnie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-01-19, 01:48 -
-
http://www.masinka.tym.cz/
i za to też kocham Czechy - za restauracje na dworcach (nie wiem czemu u nas nie można). Tu mamy klasykę - klasyczne obrusy, utopence, hermeliny i pyszny Radegast na szybko przed odjazdem pociągu....-
Channel: Czechy
2020-02-27, 12:14 -
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: