Utopence

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • kiszot
    replied
    A gdybym tak w niedzielę wstąpił na degustację jednego słoiczka?

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Przetestowaliśmy z żonką utopence, no i poszło pół słoika . Smacze tylko ciut za młode.

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Utopenców nastaw trzeci, czyli kwartet na cztery słoje.

    Modyfikacje: dodałem gorczycy, sypnąłem czosnku do zalewy, parówy pokroiłem w plasterki, 8 ząbeków czosnku kroiłem na pół i tylko 1 parówa na słoik. Jak tak dalej pójdzie zrobię utopence vege bez parówek.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • kony
    replied
    naczytałem się, ślinianki mi zaczęły pracować intensywnie tak więc tydzień temu w czwartek nastawiłem kilogram utopenców coby nie pozostawać w tyle...
    dostałem rewelacyjną parówkową, wzbogaciłem ją 1 szt. pepperoni i czosnkiem w plasterkach oraz w proszku (do zalewy).
    następnego dnia przyjechali goście w odwiedziny i wypatrzyli toto w kuchni tako więc pierwsze utopence zostały przetestowane w sobotni ranek, czyli po 36 godzinach. od tego czasu regularnie z żoną podjadamy po jednym lub po dwa i tak jak sie obawiałem, dzisiaj czyli po tygodniu kiedy teoretycznie powinny osiągnąć szczytową formę w swej doskonałości... zostało ich na dnie tyle że nie ma się do czego rozpędzić.
    ale miło było i tak.

    Leave a comment:


  • Ark
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Zaraz padnie gromki śmiech, ale przymierzam się do zrobienia utopenców z parówek sojowych.
    Zrób, zrób. Spróbuję, gdy motor przyjedziesz robić . Wegetarianie też się podłączą

    Leave a comment:


  • arcy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Zaraz padnie gromki śmiech, ale przymierzam się do zrobienia utopenców z parówek sojowych.
    Padłem, ale wcale mi nie do śmiechu.

    Leave a comment:


  • ZIOMEK2
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Jak nastawisz dzisiaj to akurat na Zlot będą Ja też wezmę testowy słoiczek
    ... nie nastawiłem ale mam inne niespodzianki.

    Leave a comment:


  • Twilight_Alehouse
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Zaraz padnie gromki śmiech, ale przymierzam się do zrobienia utopenców z parówek sojowych.
    Też o tym myślałem, ale cholerstwa drogie są... Niemniej zrób i daj znać czy dobre

    Leave a comment:


  • sloniatko
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Zaraz padnie gromki śmiech, ale przymierzam się do zrobienia utopenców z parówek sojowych.

    Leave a comment:


  • żąleną
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
    O proszę, to nawet ja, jako bezmięsny, mogę sobie zrobić ekstremalną wersję utopenców bez parówek Chyba spróbuję...
    Zaraz padnie gromki śmiech, ale przymierzam się do zrobienia utopenców z parówek sojowych.

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Jak nastawisz dzisiaj to akurat na Zlot będą Ja też wezmę testowy słoiczek

    Leave a comment:


  • ZIOMEK2
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    u mnie od kilku dni utopence ze Spekacek z Zamberku "robią się" na bóstwo
    ... to proszę poczęstować nas na najbliższym Zlocie - będzie sympatycznie.
    ( Śpekaćek z Zamberka jeszcze nie jadłem, przy okazji ocenimy i wręczymy nagrodę )

    Ja niestety swoje ostatnie zjadłem dość egoistycznie - co ja mam przywieżć na ten Zlot - chyba Tyskie przywiązę ?

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    u mnie od kilku dni utopence ze Spekacek z Zamberku "robią się" na bóstwo

    Leave a comment:


  • Twilight_Alehouse
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    W moich dzisiejszych utopencach parówki przegrywaja zdecydowanie ilosciowo z resztą, czyli cebulą, papryką i czosnkiem
    O proszę, to nawet ja, jako bezmięsny, mogę sobie zrobić ekstremalną wersję utopenców bez parówek Chyba spróbuję...

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Własnie nastawiłam sobie utopence. Stwierdzam, że w naszych przepisach parówki zajmują coraz mniej znaczącą rolę
    W moich dzisiejszych utopencach parówki przegrywaja zdecydowanie ilosciowo z resztą, czyli cebulą, papryką i czosnkiem

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

  • dadek
    Řevnice, Pod Lipami 71, Pivovar Řevnice
    dadek
    Browarek odwiedziłem 12.09.2019 zupełnie przypadkowo i to dzięki Pendragonowi. Zadzwonił akurat jak wracałem pociągiem z Pilzna do Pragi, trochę pogadaliśmy a na koniec zapytał: "-Gdzie planujesz zakończyć dzisiejszy dzień?" Ja na to, że chyba wysiądę po drodze do któregoś...
    2019-09-20, 03:31
  • Krakus
    2025.09.12-14 - XXIV Zlot Browar.biz Warka, Browar Browarka
    Krakus
    Jak donosi Krecik, tegoroczny zlot zostanie odwołany w Warce, w ośrodku "Kemping nad Pilicą", ul. Nowy Zjazd 6, blisko stacji kolejowej Warka Miasto.
    Noclegi tanie i skromne, domki głównie 4-osobowe z piętrowymi łóżkami (190 zł za dobę), bez sanitariatów, kablówki, dżakuzi....
    2025-07-18, 20:19
  • pebejot
    Mołdawia, Kiszyniów, Strada Stefan Cel Mare 182, Lake House Brewpub
    pebejot
    Mołdawia to wciąż jeden z najbiedniejszych europejskich krajów o mocno niestabilnej sytuacji geopolitycznej.
    Niemniej jednak mołdawska stolica powoli zmienia się. Jej modernistyczne, betonowe oblicze nabiera bardziej europejskiego kształtu.
    Powstają nowoczesne osiedla mieszkaniowe,...
    2024-01-06, 00:11
  • darekd
    Browar Stu Mostów, Ur the wurst
    darekd
    "Breakfast pale ale" z laktozą

    Chmiele: Riwaka (NZ), Eclipse (AUS), Motueka (NZ)

    4% alk. 13,5% ekstr.

    Aromat- chmielowy, początkowo owoce tropikalne, żywiczność i minimalnie cytrusy. Ale szybko przechodzi już tylko w owoce typu melon i mango, następnie...
    2023-01-19, 02:48
  • Warzywo
    Karvina, Nádražní 695/7, Restaurace Mašinka
    Warzywo
    http://www.masinka.tym.cz/

    i za to też kocham Czechy - za restauracje na dworcach (nie wiem czemu u nas nie można). Tu mamy klasykę - klasyczne obrusy, utopence, hermeliny i pyszny Radegast na szybko przed odjazdem pociągu....
    2020-02-27, 13:14
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...