a próbowałeś sera królewskiego? z dziurami i jest pyyyyyyyszny nawet sam !!!
Żółty ser, lepszy w plasterkach czy tarty?
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie
. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
5 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
-
Hazy IPA na Mosaicu ( alko 4,5% )
Piana - sporo, potem niepełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony jasny żółty.
Aromat - cytrusy i lekka "derka"
Smak - kwaskowe, cytrynowe cytrusy, lekka goryczka.
...-
Channel: Anglia
2022-02-13, 17:42 -
-
-
Kooperacja z morawskim browarem, warzone chyba w Polsce.
Ekstr. 12%
Alk. 5,1%
Chmiele: Magnum, Žatecký poloraný červeňák
Choć na stronie chwalą się tylko żateckim chmielem:
https://moonlark.pl/beers/dousek
Aromat - lekki,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Session West Coast IPA
Ekstrakt 12.2*, alko 5.3%
Piana - spora potem pełna warstwa.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blady żółty.
Aromat - płatki owsiane na słodko. Potem cebula i czosnek.
Smak - słodkawe, cytrusy na płatkach...-
Channel: Piwo - konkretnie
wczoraj, 08:55 -
- Loading...
- Koniec listy.
Zależy gdzie go używam. Do piwa idealne są koreczki serowe. Czsem gdy z kuplem urządzamy wieczór szwagra to jest jeden gatunek piwa i 6 do 8 gatunków sera. Gdy robię pizze lub spagety to wolę tarty ser. Pewnie podziałow będzie tak wiele jak są nasze gusta.
Comment