Siemanko !

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kluska28
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.12
    • 19

Siemanko !

Witam wszystkich,

Nadszedł czas aby dołączyć do Was. Z zamiarem tworzenia własnego piwa zwlekałem zbyt długo ale w końcu się zebrałem i zakupiłem zestaw startowy. Popełniłem na razie 3 warki z brewkitów :

1. Coopers Pilsner + glukoza i ekstrakt suchy - wyszła kiepsko, posmaki szampana nuty alkoholowe

2. St' Peters Ruby Red Ale - tydzień po butelkowaniu, przy rozlewaniu posmakowałem i zapowiada się całkiem całkiem

3. Bulldog Mexican Cervesa Style - Ta warka na razie fermentuje wczoraj dodałem chmiel na zimno i też nieźle się zapowiada.

A dołączyłem do tego forum ponieważ następną warkę zamierzam już zacierać by nie bawić się w te gorące kubki więc pewnie będę musiał zasięgnąć Waszej pomocy.

Pozdrawiam,
    Kluska

Related Topics

Collapse

• Rafaell
    Siemanko
    Rafaell
    Siema Mega miło mi tutaj dołączyć. Jestem fanem piwa i bardzo chciałbym piwo robić sam....
    2023-06-19, 09:53
  • e-prezes
    Perła, Doppel bock
    e-prezes
    Na etykiecie z dopiskiem "Koźlak dubeltowy" oraz na kapslu (nowym) "Sezonowe specjalności". Czyli zapowiada się być może odświeżenie starszych produktów (porter dostał już wcześniej nowy wygląd) oraz stworzenie czegoś nowego. Być może na bazie doświadczeń ze...
    2024-01-24, 15:47
  • darekd
    Del Montseny, Montseny IPA
    darekd
    Browar z Katalonii

Ekstr. 14,7%
    Alk. 6,4%
    48 IBU

https://cervesamontseny.cat/cervesa/...ny-aniversari/

Aromat - głównie chmiel, lekka żywiczność, łagodne owoce (nieco cytryny)
    Piana - średnia, trwała z kożuszkiem, trochę zostaje na...
    2023-06-22, 15:11
  • s4lc
    Siemanko!!
    s4lc
    siema super forum, trafiłem na nie całkiem przypadkiem szukając informacji o Browarze w Kościerzynie (moim rodzinnym mieście)

moje ulubione piwko to Augustiner z Monachium
    2017-06-25, 15:28
  • darekd
    Hirschau [Bavarian Gator Brewing] , Pines
    darekd
    Dwóch znajomych Marktredwitz w bawarskim Górnym Palatynacie chyba w 2019 rozpoczęli warzenie piwa. Jeden z nich to Bawarczyk i zawodowy piwowar, drugi to amerykański entuzjasta - farmaceuta. Po informacji z ety wnioskuję, że to inicjatywa kontraktowa. Uwarzyli w Hirschau (też Górny Palatynat)....
    2020-12-06, 01:41
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...