Puk puk

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Petitpierre
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2014.01
    • 2617

Puk puk

Niestety nie mogłem się zarejestrować tak, żeby mnie łatwiej skojarzono, więc musiałem wziąć taki, a nie inny nick. Bbiz czytam długo, a że dziś chciałem bardzo przeczytać pewien wątek-do którego skierował mnie znajomy, dlatego się zdecydowałem zarejestrować.

Czym się zajmuję? Głównie uczę i tłumaczę, zaś branżowo jestem związany z wytwarzaniem/odtwarzaniem różnych receptur na napoje higieniczne typu piwo-głównie stare przepisy albo eksperymenty, wino-tu najrzadziej się udzielam, ale systematycznie konsumuję, miód, oraz na alkohol-głównie kwestie ziołowe, choć nie gardzę owocami. Z racji zawodu i pasji, czytam różne stare książki w różnych językach, choć najwięcej radości sprawiają mi francuskie . Dwa produkty wg mojej receptury są na rynku (niestety nie polskim). Do tego recenzuję wszystko, co mi wpadnie w ręce (tj. do gardła), choć recenzje te pojawiają się głównie na forach (jeden wyjątek-publikacja o starce).

Pozdrawiam wszystkich znajomych,

Petitpierre (ten nick to też jakaś sugestia)
    Mały porterek-przyjaciel nerek
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19326

Pierre Petit to m.in. zegarki.

To czekamy na odkopanie jakieś piwnej starej receptury i wdrożenie.

Comment

• Petitpierre
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2014.01
      • 2617

Blisko, bo jak zegarki to Szwajcaria, czyli już prawie sedno.

Myślałem o Brown Stout'cie (Double Porterze) albo White Hock'u jak na razie, z tych niewarzonych jeszcze.
      Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Welders, Hazy Shark
        ART
        Australian-new zealand hazy ipa.
        5,8%. Ok.15 blg.

Uwarzone z udziałem i na podstawie receptury zaprzyjaźnionego piwowara z Australii. Chmielenie 8 różnymi odmianami.

Szuflowanie młóta w moim wykonaniu na szczęście nie zaszkodzilo :d

Piwo wyszło...
        2025-03-13, 20:58
      • ART
        Nieczajna, Session Black IPA
        ART
        Piwo uwarzone na podstawie zwycięskiej receptury Pawła Wróbla w kategorii ... Session Black IPA w I Wielkopolskim Konkursie Piw Domowych.

ekstr, 12,5 alk. 5,3.

Piana gęsta obfita, beżowa, długotrwała.
        Gazu dużo. Może ciut za.
        Barwa - czarne nieprzejrzyste....
        2025-01-05, 00:48
      • etman
        Piwowar nr 51
        etman
        Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
        2024-12-10, 19:48
      • etman
        Piwowar nr 50
        etman
        Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa

Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.

Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...
        2024-09-18, 14:25
      • darekd
        Widawa, Lichtenhainer
        darekd
        Lichtenhainer czyli niemiecki styl (kwaśna, lekka pszenica, ew. z dodatkiem bakterii kwasu mlekowego. W składzie również słód wędzony).

Piwo na podstawie receptury piwa Damiana Wadasa "Efekt Placebo", zwycięscy VII Gwiazdkowego Konkursy Piw Domowych organizowanych przez...
        2024-09-05, 23:05
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...