Witam wszystkich piwoszy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lukasz92
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.05
    • 4

Witam wszystkich piwoszy!

Hej! Właśnie zaczynam swoją przygodę z odkrywaniem piwnych doznań! Wcześniej piwo traktowałem po prostu jako napój alkoholowy służący do zagaszenia pragnienia i tzn. "znieczulenia" organizmu Próbowałem wiele piw przeważnie znanych koncernówek, aż nadszedł moment że stwierdziłem że te wszystkie piwa nie zachwycają mnie, a wręcz negatywnie nastawiają do ich spożywania. Więc zacząłem próbować browarów regionalnych lub takich których jeszcze nie pijałem, poszukując piwa które mnie zaskoczy smakowo, które pobudzi moje kubki smakowe i ogólnie spojrzenie na ten trunek. Jak napisałem na wstępie, jestem dopiero laikiem w tych sprawach także wszystkie rady i podpowiedzi będą przyjmował z przyjemnością

Pozdrawiam, Łukasz.
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

Cześć Łukasz Życzę miłej i długiej przygody z piwkiem w ręku ;P

Comment

• Lukasz92
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.05
      • 4

Dziękuję

Comment

Related Topics

Collapse

• lybka
        Witam Piwoszy
        lybka
        Cześć pochodzę ze Sląska, uwielbiam piwo, pozdrawiam wszystkich
        2020-06-14, 16:08
      • dadek
        Książenice, Jarzębinowa 5, Browar Przetwórnia Chmielu
        dadek
        Już dawno nie byłem w tak nowym browarze, już działającym ale jeszcze przed premierą piw. Z Docentem planowaliśmy nawet wcześniejszą wizytę jednak Łukasz Śledziński (piwowar, od dwóch lat sędzia PSPD) zaproponował byśmy trochę poczekali aż piwa zakończą burzliwą fermentację i...
        2019-03-19, 05:45
      • darekd
        Rampušák, Cofee Stout
        darekd
        Znany w Polsce browar z Dobruški, od którego kiedyś nosił swoją nazwę. Obecnie nosi nazwę Rampušák jak marka ich piw.
        W tym samym miasteczku znajduje się palarnia kawy Blackdrops, od niej do piwa dodano etiopską kawę z regionu Sidamo.

Właściwie to stout imperialny...
        2025-07-12, 00:50
      • heckler
        Brno-Veveří, Hrnčířská 813/23, Minipivovar Fénix
        heckler
        W sumie można napisać że jest to najnowszy browar w Brnie, ale jak większość piwoszy wie jest to stary browar Magistr, który swoją działalność zakończył w 2018 roku.
        Obecnie browar ma nowych właścicieli i chyba najlepszego sladka w Brnie. Nowe otwarcie miało miejsce...
        2025-06-25, 08:41
      • Ahumba
        2025.03.28-29 - GDAŃSK, Kranoprzejęcie w The Beer Spot
        Ahumba
        AleBrowar przejmie krany w gdańskim pubie.
        Będzie można spróbować premierowego piwa Hazy IPA: Talus & Vista (15,0 BLG / 6,2% ABV) – soczystej, mętnej IPA chmielonej tylko odmianami Talus i Vista. Cieszcie się aromatami pomarańczy, owoców pestkowych i delikatnie kokosowych! Dzięki dodatkowi...
        Start
        2025-03-28
        Koniec
        2025-03-29
        Adres
        Gdańsk Kilińskiego 4
        2025-03-25, 16:52
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...