Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piwoslaw
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2015.07
    • 3

Witam

Witam wszystkich serdecznie. Na imię mi Sławomir, jestem z Bielska Białej. Piwo uwielbiam odkąd sięgam pamięcią , piwa rzemieślnicze odkryłem w zeszłym roku dzięki znajomemu. Mam nadzieję wykorzystać wiedzę i rady forumowiczów i za jakiś czas spróbować samemu uwarzyć pierwsze piwo.

Related Topics

Collapse

• ART
    Zaoranie branży sklepów specjalistycznych
    ART
    Obecnie w Opolu, mieście wojewódzkim, został 1 sklep (niesieciowy) który ma jakąś ciekawszą ofertę piwną. Nie wiem jak długo, bo ceny piw kraftowych są tam na poziomie knajpianym. I jak bardzo darzę go sympatią i wspieram portfelem, to ten ma swoje granice.

Strasznie mnie wk****...
    2025-10-31, 10:33
  • darekd
    DouGall’s [Amalti], West Coast IPA
    darekd
    Niełatwo było znaleźć pochodzenie tego piwa, bo Amalti to kontraktowiec z kastylijskiego Valladolid a na puszce widnieje jako producent Cervezas Artesanales de Cantabria z Liérganes w Knatabrii. Na ggogle mapsie pod tym adresem widnieje browar DouGall’s. Piwo jest bezglutenowe, a takich właśnie...
    2025-07-27, 00:33
  • ART
    Kazimierz, Latający Jeleń Imperialny porter bałtycki
    ART
    Przedpiszcy nie podali parametrów ani zdjęć, więc domniemuję że to nie ten sam osobnik co
    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...5cy-jele%C5%84

Siłuję się z pamięcią i podaję 25 BLG jako punkt zaczepienia.

Jak na taki poziom...
    2023-12-27, 23:20
  • darekd
    Prost, Bitter
    darekd
    12% ekstr
    Alk. 4,9%

Chmiel - Fuggle (UK)
    Słody - Pilzneński, Golden Ale, Carabody, Karmelowy 400 EBC, Karmelowy 50 EBC, Cookie

https://www.browarprost.pl/bitter

Aromat - łagodny, korzenny chmiel, ciasteczkowy słód wyraźniejszy
    Piana - średnia,...
    2023-02-07, 00:33
  • e-prezes
    Kalwaryjska 9, Spoko
    e-prezes
    Odkąd wybudowano kładkę Bernatkę Podgórze rzeczywiście odżyło i okolicę rynku a szczególnie Staromostowej zapełniły się lokalami z międzynarodowym smakiem. Nie mogło i też zabraknąć piwnych klimatów. Zapewne sporo pamięta nieczynną już "Miejscówkę" czy dalej działający...
    2022-08-03, 09:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...