BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Nie wiem czy Wam zdarzyło Wam się próbować piwa z browarów które nazwał bym - Efemeryda.
Przyjeżdża się gdzieś, próbuje się piwo, po czym po bardzo krótkim czasie browarek znika z powierzchni ziemi, nie zostawiając nawet śladu .
Mnie zdarzyło się już to bodajże trzy razy,...
Cześć, wazę swoje pierwsze piwo z brekwitu Gozdawa Amber Lager i mam pytanie bo nie wiem czy do końca wszystko dobrze robię. Wszystko zrobiłem tak jak pisze w instrukcji na początku fermentacji było 14-15 blg trzymałem przez 48h w 21* a następnie schłodziłem, ze względu ze nie miałem żadnego...
Czy może cieszyć kolejny żółwi rekord poczty?
Moja odpowiedź Tak!
Już się pogodziłem że podstawki, które wysłał mi znajomy z Kalisza do mnie nie dotrą. Wysłał mi je listem zwykłym 05.02.br. a dotarły do mnie dzisiaj. Biorąc pod uwagę że z Leszna do Kalisza jest trochę...
Witam wszystkich. Waże dopiero moje drugie piwo, dzisiaj przelewając na cicha fermentacje moją warke poczułem kwaśny zapach, w smaku nie aż tak bardzo tego czuć, ale coś tam zalatuje. Fermentacja była w temp. Ok. 21stopni max. Jest to melon pale ale. Da sie coś z tym zrobić czy sie nie przejmować...