Nowy wita Nowego pozdrowienia dla centralnej Polski od Pomorza ja niedługo ( Jak wyjdzie to w najbliższą sobote ) warze pierwsze piwo.
Twoje zdrowie
Czujnik
Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
Pivovar Troll to najnowszy z browarów powstałych w Ostravie, a ja będąc na początku sierpnia na festynie we Frydku-Mistku miałem okazję spróbowania ich dwóch piw.
Jedno było lepsze, drugie gorsze, ale źle nie było . Również i tam miałem okazję zamienienia paru słów z gościem...
Sama nazwa miejscowości Chmilnik zobowiązuje.
Do tego żeby tam warzyć piwo. Faktycznie miasto znajduje się w okolicy upraw chmielu, mogli by robić tam miejscowe Chmielaki. W Chmilniku. Pasuje nawet.
Jednak miasto zyskało swoje obecne znaczenie po odkryciu wód mineralnych z dużą...
Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....
Comment