No cześć....zalałeś się tym piwskiem że do dziś nie zdążyłeś uzupełnić profilu???....w każdym razie witaj i ...... pomogę Ci trochę bo ja też już po pracy i też od rana do wieczora
Pomyślałem, że się przedstawię, jestem z Minnesoty w USA i prowadzę badania nad moimi przodkami, którzy wyemigrowali tu z Niemiec. Podczas badań odkryłem Browar Krech, i chociaż związek jest odległy, to wciąż jest to niesamowite znalezisko dla takiego...
Tutaj wpisują się osoby chcące w doborowym towarzystwie żuli, meneli i innych degustatorów, degustować piwa na tegorocznym zlocie w Warce. Wpisujemy się tak, jak w poprzednich latach, tj. kopiujemy listę i wklejamy ją w komentarzu, dopisując siebie.
Miejscowość Klobouky u Brna, a tam kolejny nowy browarek. W sumie za wiele nie ma tu co pisać, bo wizyta krótka, browar zobaczony, piwa zakupione i wypite Kolejka chętnych spora, a że browar i sklep sprzedaży materiałów budowlanych znajdują się koło siebie , to jedni...
Xaver to jeden ze starszych browarów powstałych w Czechach. Jego założyciel Svatopluk Strava już od 2005 roku u siebie na posesji warzy piwo.
Historia browaru to wzloty i upadki. Parokrotnie zaprzestawano warzenia, by do niego ponownie powrócić
Np. w czerwcu 2008 zaprzestano, a już...
Comment