Nowy od dawna

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4525

Nowy od dawna

Od dawna zaglądam na forum, dość dawno też się zarejstrowałem, ale jakoś umknęła mi "dolna" część... Nieładnie się nie przedstawić, więc naprawiam błąd. Pochodzę z Prus Wschodnich, mieszkam od dawna w Lublinie. Pamiętam smaki piw, kórych już nie ma, z tych które są, z polskich marek, generalizując trochę, stawiam na Łomżę, Bielkówko, Ciechanów, Konstancin, Janów, a przede wszystkim na Czarnków. Z innych przede wszystkim czeskie, słowacki Saris, ukraińskie, litewskie, niemieckie, irlandzkie stouty i Youngs brytyjski. Dużo tego, ale jestem zwolennikiem róznorodności, przy zachowaniu jednak zasad, że w piwie powinna dominować goryczka, a przynajmniej powinna być wyraźna. No i lubię wypić piwo w miejscu, w którym jest warzone bądź w okolicy, choć nie zawsze mam na to czas. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19326

Witaj! Jest wśród nas spora grupa, która przez początkowy okres nie odzywała się lub nawet nie za często zaglądała na browar.biz a potem dołączyły do stałej grupy jeżdżących na giełdy, imprezy piwowarskie i zloty. Mam nadzieję, że i ty do nich dołączysz. Bywaj!

Comment

• Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4525

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
      Witaj! Jest wśród nas spora grupa, która przez początkowy okres nie odzywała się lub nawet nie za często zaglądała na browar.biz a potem dołączyły do stałej grupy jeżdżących na giełdy, imprezy piwowarskie i zloty. Mam nadzieję, że i ty do nich dołączysz. Bywaj!
      Dzięki za powitanie. Mam nadzieję, że rzeczywiście się rozkręcę i tak będzie, jak piszesz.

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
        Słowacja, Galanta, Safarikova 430, Pivovar Galgan
        bastion
        Galanta to miasto które znam tylko z okien pociągu, gdy jadąc na trasie Bratysława- Budapeszt, dziesiątki razy już się przez nie przejeżdżało. Tym razem miałem motywację by do niego zaglądnąć. Już przed dworcem przechodząc obok osób czekających na pociąg, zostałem utwierdzony w...
        2021-11-22, 20:17
      • heckler
        Velké Pavlovice, Tovární 509/3a, Pivovar Thrills
        heckler
        Velké Pavlovice to miasteczko położone w samym centrum winnego regionu Czech, więc istniejący tam od 2021 roku browar Trhills siłą rzeczy nawiązuje do tamtejszych winiarskich tradycji. Browar znajduje się na terenie zamkniętym i aby dostać się za bramę należy do sladka dzwonić. O ile...
        2025-06-24, 08:57
      • Orzech1988
        XI Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
        Orzech1988
        Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
        zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
        XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego

Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
        2020-01-15, 18:07
      • dadek
        Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
        dadek
        Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
        2025-01-29, 04:15
      • Serokomlak
        Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
        Serokomlak
        Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
        2025-01-19, 21:34
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...