Witam

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • madziulka86
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.10
    • 4

    #1

    Witam

    Zalogowałam się na waszej stronce dość niedawno i nie potrafię sie tu jeszcze odnaleźć. Nazywam się Magda mam 23 lata i pochodzę z okolic Łodzi. Jestem na 5-tym roku Biotechnologii na PŁ. Na waszą stronkę trafiłam całkowicie przypadkiem, gdy szukałam informacji na temat słodu, gdyż z tym tematem związana jest moja praca magisterska ( Przydatność owsa jako surowca do słodowania). Postanowiłam się zalogować, gdyż w ten sposób dowiem sie wielu rzeczy, poznam ciekawych ludzi i może uda mi się znaleźć ludzi którzy pomogą mi przy pisaniu pracy (propozycja książek stron itp) Jeszcze raz witam wszystkich i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10846

    #2
    przyjmujemy
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • madziulka86
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.10
      • 4

      #3
      A dziękuję bardzo..

      Comment

      • grzech
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.04
        • 4592

        #4
        A proszę bardzo.

        Powodzenia w pracy nad pracą.

        Comment

        • Piecia
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.02
          • 3312

          #5
          Propozycji książek raczej tu nie znajdziesz, ale o praktycznym wykorzystaniu słodów jak najbardziej

          serdecznie witamy!
          Koniec i bomba,
          Kto nie pije ten trąba !!!
          __________________________
          piję bo lubię!

          Comment

          • madziulka86
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.10
            • 4

            #6
            NO to może być wiedza praktyczna... Z jęczmieniem byłoby łatwiej ale im sie owsa zachciało

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 24149

              #7
              Owies i do tego zesłodowany w razie czego dostępny
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              • madziulka86
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.10
                • 4

                #8
                Z tego co mi wiadomo w grudniu dostanę różne odmiany owsa i mam przeprowadzać anaizy takie jak do jęczmienia typu wyrównanie ocena zewn waga 1000 ziaren badanie skł chem a potem już badanie zesłodowanego owsa. Wszystko mam porównywać z jeczmieniem. A i jeszcze mam udowodnić że ludzie sie mylą uważając ze piwo z owsa nie może być spożywane przez ludzi z alergia na gluten...

                Comment

                • granat862
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2004.12
                  • 945

                  #9
                  Powitać koleżankę.
                  Twoje zdrowie

                  Ps. Prośba o uzupełnienie profilu, może trafi się ktoś z twojej okolicy.
                  Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

                  Comment

                  • krasnal45
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2008.02
                    • 423

                    #10
                    Witamy serdecznie, wiedzy znajdziesz tu sporo, ale raczej bardziej od strony praktycznej, myślę również że większość z nas poczyta o Twoich doświadczeniach i spostrzeżeniach na temat słodu owsianego...... ciekawy temat pracy.....

                    Comment

                    • jacer
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2006.03
                      • 9875

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madziulka86
                      A i jeszcze mam udowodnić że ludzie sie mylą uważając ze piwo z owsa nie może być spożywane przez ludzi z alergia na gluten...
                      A wątek o piwie bezglutenowym koleżanka przeczytała już? Kolega wogosz takowe piwo już robił.
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

                      (1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                      No Hops, no Glory :)

                      Comment

                      Related Topics

                      Collapse

                      • heckler
                        Czechy, Třebíč, Nad Zámkem 7, Pivovar Fenek
                        heckler
                        Podklášterní pivovar Třebíč oficjalnie zakończył swoją działalność w 2024 roku. Najpierw zamknięto restauracje, a po pewnym czasie i browar. Co prawda nie był to jakiś wybitny browar, ale i tego ze średniej półki też szkoda. Na szczęście dosyć szybko znalazł się chętny i browar...
                        2025-07-09, 10:19
                      • heckler
                        Velké Bílovice, Polní 1480, Minipivovar Rychtik
                        heckler
                        Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
                        Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
                        2025-06-26, 10:25
                      • heckler
                        Brno-Veveří, Hrnčířská 813/23, Minipivovar Fénix
                        heckler
                        W sumie można napisać że jest to najnowszy browar w Brnie, ale jak większość piwoszy wie jest to stary browar Magistr, który swoją działalność zakończył w 2018 roku.
                        Obecnie browar ma nowych właścicieli i chyba najlepszego sladka w Brnie. Nowe otwarcie miało miejsce...
                        2025-06-25, 08:41
                      • pebejot
                        Serbia, Belgrad, Dalmatinska 44, Cigla & Krigla Pub
                        pebejot
                        Niewielki minibrowar, a dokładniej firmowy pub minibrowaru "Cigla & Krigla" w jednej z bocznych uliczek w centrum Belgradu.
                        Jest to pub typu "mordownia". W sobotni wieczór był ścisk jak na wiejskiej dyskotece. W środku było tak najarane, że ciężko było złapać...
                        2025-05-03, 10:24
                      • Ahumba
                        Białowieża, Stoczek 16, Fanaberia
                        Ahumba
                        Chociaż Fanaberia znajduje się przy tej samej ulicy co Browar Przełom to dzieli ich ok 1,5 km. Jest blisko wejścia do Parku Narodowego oraz cerkwi. Sala dość sporo z ogródkiem od strony ulicy, w którym od słońca chronią parasole Browaru Markowego. Zresztą na 6 kranach jest tylko Markowe....
                        2025-04-20, 11:44
                      • Loading...
                      • Koniec listy.
                      Przetwarzanie...