Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jezalb
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.04
    • 5

Witam

Witam!

Zaczynam przygodę z piwowarstwem. Trochę ponad tydzień temu w końcu zdecydowałem się zakupić zestaw do robienia piwa domowego. Pomimo pierwszych żalów już wylanych w dziale "kołyska", jestem prawie pewien, że zagoszczę tu na bardzo długo. Szczególnie, że jak się okazało moje drożdże wcale się na mnie nie obraziły.

Pozdrawiam serdecznie.
  • skitof
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2007.11
    • 2485

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jezalb
    Witam!

Zaczynam przygodę z piwowarstwem. Trochę ponad tydzień temu w końcu zdecydowałem się zakupić zestaw do robienia piwa domowego. Pomimo pierwszych żalów już wylanych w dziale "kołyska", jestem prawie pewien, że zagoszczę tu na bardzo długo. Szczególnie, że jak się okazało moje drożdże wcale się na mnie nie obraziły.

Pozdrawiam serdecznie.
    Witaj!

Comment

• Basik
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.06
      • 1308

Witaj na forum
      Życzę powodzenia w warzeniu

Comment

• JAQBA
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.08
        • 1352

Witam kolejnego piwowara - Twoje

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
          Łotwa, Cesis, Skolas Iela 6, Trimpus Craft Brewery.
          bastion
          Cesis, podobnie jak pobliska Sigulda są obowiązkowym punktem na trasie zwiedzania Łotwy. Niewielka starówka na której niespieszno toczy się życie ma swój urok, ale i tak każdy idzie w stronę zamku, który jest największą atrakcją tego miasteczka.
          Dominantą rynku jest spory gotycki...
          2023-10-13, 19:44
        • Pancernik
          Niemcy, Bayreuth, St.Nikolausstrasse 25, Becher Bräu
          Pancernik
          Podobno to najstarszy browar restauracyjny w Bejrucie .
          Sympatyczny nieduży trochę dziwny budynek, położony poza głównym szlakiem turystycznym miasta (w zasadzie na uboczu).
          W tej okolicy Niemcy nie wyglądają na kraj zamożności i porządku, czasem widać śmieci, czasem cuchnie...
          2025-06-30, 12:23
        • Heisenberg
          Zakażenie czy dalsza fermentacja?
          Heisenberg
          Cześć wszystkim
          Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
          2025-06-08, 14:55
        • bastion
          Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
          bastion
          Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
          2025-01-10, 22:09
        • Piotr7
          drożdże dla początkującego
          Piotr7
          Witam!
          Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
          Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
          2024-12-09, 14:24
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...