Otwieram koźlaka, okazja nie byle jaka.
Otwieram jurandowskiego koźlaczka, wszyscy wkoło mają smaczka.
Otwieram koźlaka z Ambera, nikt nie podskoczy mi tera.
Otwieram bocka i leję z wysoka.
i jeszcze mi się skojarzyło:
puk, puk !!!
otwieram drzwi - puszka piwa w słońcu lśni
otwieram puszkę - palca opuszkiem
piwo piję - z otwartym ryjem
to na razie tyle...
Robiłem wino, ale jakoś ostatnio nie mam czasu na to.
Może ktoś z browarników robi też wino lub nalewki (te mniejsze balony idealnie do tego się nadają) i mu się przyda.
Mam 7szt. balonów plastikowych (butle po wodzie mineralnej). Mnie sprawowały się wyśmienicie i...
Okolica dawnych zakładów remontowo - kolejowych w Rydze obfituje w stare magazyny. Niska ceglana zabudowa przemysłowa często z przełomu XIX i XX wieku ma swój urok.
Klucząc między nimi podchodzę pod jeden z nich gdzie ma się mieścić browar rzemieślniczy Nurme. Brama otwarta, ale...
White IPA / American Witbier
Srebrny medalista KPR 2023 od Josefika
Bardzo jaśniuteńki ładny kolor, piana słaba, kolendra zaznaczona, cytrusy są, dość mocno odfermentowane, czyściutkie w smaku, bardzo przyjemne do spożycia.
Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Comment