Kłopotliwe "COFNIJ"

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

    #1

    Kłopotliwe "COFNIJ"

    czy byłaby mozliwość aby w momenciu wysyłania postu i pojawienia sie wiadomości systemowej, ze cos jest nie tak i że koniecny jest powrót nie trzeba było pisać całego tekstu eszcze raz? (kiedy np dokładam jakis skan do postu, jest za duzy, wracam a cały opis znika i wszytsko muszę jeszcze raz pisac, tak też jest w dziennku piwnym kiedy czegoś nie napiszę)
    Nie ukrywam, ze bywa to czasem dość kłopotliwe kiedy jakiś opis jest obszerny
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • ppns
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1737

    #2
    Ja także wiele razy miałem ten problem. Dlatego dłuzsze teksty piszę w zewnętrznym edytorze tekstów , a potem przekopiowuję . [Ctrl]+[C] ,
    [Ctrl]+[V]. Niestety , czasem niektóre znaki są blędnie interpretowane , i powstaje treść z np. niepotrzebnymi znakami odstepu lub nadmiarowymi liniamii między wierszami.
    piwoppns@wp.pl

    Comment

    • lzkamil
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.01
      • 3611

      #3
      A ja po napisaniu czegoś dłuższego zawsze na wszelki wypadek kopiuję i w opisanej sytuacji, rzeczywiście dosyć częstej, otwieram na nowo okienko i wklejam to co napisałem. Najczęściej mi się to zdarza jak przy próbie wysłania komp mi szczeka że nie jestem zalogowany. Może to dlatego że ustawiłem sobie w naszym portalu opcję bezciasteczkową - takie już mam zboczenie że nie cierpię ciasteczek. Oczywiście tylko tych wirtualnych W przeglądarce muszę je mieć włączone bo są takie czasy że żeglowanie bez nich jest prawie niemożliwe, ale je regularnie wywalam bo po co ułatwiać życie reklamodawcom
      A wracając do tematu ten problem jest rzeczywiście wkurzający.
      Lepszy jabol pod okapem
      niż GŻ, CP i KP !


      Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

      Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

      Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

      Comment

      • Petrax
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2001.12
        • 662

        #4
        Po prostu forum Browar.biz jest miejscem dla perfekcjonistów i trzeba pokutować za swoje błędy
        In cervisia veritas
        http://www.ptxc.de.vu
        Пиво - вот мое экотопливо

        Comment

        • dziku
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.12
          • 1992

          #5
          Stosuję obie metody. Dłuższe teksty piszę w edytorze. Krótsze posty (najczęściej opisy piw) kopiuję do schowka przed próbą wysłania.
          Dziku


          Comment

          • becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 15003

            #6
            ja się przypominam i proszę, bardzo proszę aby coś z tym faktem zrobić, znów zdjęcię było za duże, było WRÓC i cały długi tekst musiałem pisać ponownie
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

            Comment

            • slado
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.07
              • 1072

              #7
              Jest to problem zastosowanego timeoutu tak dla kontroli sesji jak i edycji własnego postu wysłanego na serwer. 3 mniuty i ani jednej więcej. Zgadza się ART? Możnaby wydłużyć czas wiarygodności kontroli sesji przy niezmienionej edycji własnego postu.
              Dobrym rozwiązaniem byłoby 5 minut na sesję i 3 na edycję własnego postu. Jeśli jest to nierozerwalne to ustawić czas na 5 min.
              Warte zastanowienia.
              Osobiście już się nauczyłem postępować ale jest to nadal problem, szczególnie dla nowicjuszy.
              Za zdrową i bezproblemową edycję - siup !
              Ostatnia zmiana dokonana przez slado; 2003-10-29, 23:59.

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 24149

                #8
                na razie powiem tyle - problem może być rozwiązany. jest jednak zbyt czasochłonny dla mnie w tym momencie. mam go na liście spraw do załatwienia. niestety tak samo jak i setkę innych spraw, które są do zrobienia.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                Related Topics

                Collapse

                • slipa
                  Standardy - od kiedy do kiedy
                  slipa
                  Czy ktoś może się zastanawiał, albo wie, kiedy pojawiła się pierwsza etykieta "standard" i w jakim browarze?
                  I do kiedy były używane, bo niby to okres 1950-55, ale np. w Olsztynie produkcję piwa rozpoczęto w 1963 a 5 różnych etykiet typu standard jest znanych z tego browaru....
                  2024-05-07, 10:54
                • heckler
                  Blučina, Havlíčkova 99, Pivovar Xaver
                  heckler
                  Xaver to jeden ze starszych browarów powstałych w Czechach. Jego założyciel Svatopluk Strava już od 2005 roku u siebie na posesji warzy piwo.
                  Historia browaru to wzloty i upadki. Parokrotnie zaprzestawano warzenia, by do niego ponownie powrócić
                  Np. w czerwcu 2008 zaprzestano, a już
                  ...
                  2025-06-24, 13:03
                • darekd
                  Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
                  darekd
                  Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

                  Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
                  ...
                  2023-02-08, 00:16
                • m2200
                  Kiedy wrzucać przyprawy podczas cichej fermentacji?
                  m2200
                  Witam,

                  wracam do problematyki mojego warzenia azjatyckiego ale'a z przyprawami. Fermentacja burzliwa już powoli się kończy (10 dzień), trzeba będzie niedługo zlać na cichą.

                  Na cichej mam zamiar potrzymać piwo około dwóch tygodni (oczywiście zalezy to od tego...
                  2019-05-16, 18:06
                • darekd
                  Hoppebräu, Helles
                  darekd
                  Nowoczesny browar z Waakirchen z Górnej Bawarii. Jego historia sięga 2010, kiedy Markus Hoppe wraz żoną uwarzyli swoje pierwsze piwo w garażu.
                  Dwa lata później Markus wyjechał na dwa lata na Mauritius, gdzie był piwowarem w browarze Flying Dodo. Po powrocie kontynuował działalność,...
                  2025-07-11, 22:45
                • Loading...
                • Koniec listy.
                Przetwarzanie...