Hej,
męczy mnie moja luba, bo RIS to jej ulubiony styl piwa, zebym jej uwarzyl. Przymierzam sie do zrobienia 10 l, ale nie moge znalezc przepisu- chodzi mi o najzwyklejszy, bez udziwnien na wlasnie 10 l. Dodatkowo slyszalem o trudnosciach z fermentacja tak gestej brzeczki. Jakich drożdży uzyc. Prosilbym o zlote rady dla poczatkujacego, bo wiem ze styl trudny ale warty tej męki
					męczy mnie moja luba, bo RIS to jej ulubiony styl piwa, zebym jej uwarzyl. Przymierzam sie do zrobienia 10 l, ale nie moge znalezc przepisu- chodzi mi o najzwyklejszy, bez udziwnien na wlasnie 10 l. Dodatkowo slyszalem o trudnosciach z fermentacja tak gestej brzeczki. Jakich drożdży uzyc. Prosilbym o zlote rady dla poczatkujacego, bo wiem ze styl trudny ale warty tej męki
 
		
	 
							
						 
		
	 
		
	
Comment