Wiem, że jest ten temat, ale tytuł mnie odrzuca... 
Planuję uwarzyć coś babskiego
...
Proponowana receptura (20l, 8-9blg):
2,5kg wiedeński,
0,6kg carahell.
Zacieranie: 1h w 70-72*C.
Chmielenie: 10g/60m Marynki i 20g/10m Lubelskiego.
Myślę o dodaniu kakao...
Macie jakieś pozytywne doświadczenia z takimi cudakami?

Planuję uwarzyć coś babskiego
...Proponowana receptura (20l, 8-9blg):
2,5kg wiedeński,
0,6kg carahell.
Zacieranie: 1h w 70-72*C.
Chmielenie: 10g/60m Marynki i 20g/10m Lubelskiego.
Myślę o dodaniu kakao...
Macie jakieś pozytywne doświadczenia z takimi cudakami?
a to w jakim celu? jakie posmaki chcesz uzyskać dodając gorzkie, tłuste kakao 

Comment