wygląd piwa po dojrzewaniu???

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ion
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.04
    • 77

    #16
    Jeśli to pleśń, to broń Boże nie pić, nawet po zdjęciu kożuszka. Pleśnie wydzielają enzymy do pożywienia, które zawierają mykotoksyny. Tak więc, jak to powiedział mój laborant: "Zdrowiej jest zjeść pleśń, bo to w końcu białko jakieś, niż to, na czym ona rosła..."

    Comment

    • jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
      W butelkach.




      >leszek21, jeszcze dużo masz do poczytania.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

      (1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

      Comment

      • leszek21
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.06
        • 12

        #18
        no z tego co widać na zdjęciu wynika że niestety tak.......

        Comment

        • leszek21
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.06
          • 12

          #19
          Zapach- pachnie jak normalne piwo ale w tle można wyczuć lekki zapach kwaśny jakby ogórków kiszonych

          Smak- mocno goryczkowy, ostro czuć chmiel (mogłem za dużo dodać) (ale w miare przyjemny jak dla mnie) jednak w tle da się również wyczuć lekko kwaśny samak, moje pierwsze wrażenie było takie że samak nie róznił się wiele od świeżej brzeczki po warzeniu.

          Comment

          • Infam
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.05
            • 715

            #20
            Na razie lekki, wypijalny kwasiżur ale będzie gorzej. Nie masz tego dużo, zasil kanał. Szkoda brudzić szkła.
            Następne będzie lepsze ;-)
            "Dużo to nie znaczy Dobrze
            Dobrze znaczy dużo"

            Comment

            • krzem82
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.11
              • 113

              #21
              Bakterie mlekowe ci się namnożyły, nie utrzymałeś staranności w utrzymaniu czystości.

              Comment

              Related Topics

              Collapse

              • ART
                Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
                ART
                Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

                Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

                Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
                2024-10-12, 20:15
              • Brandis
                Chmielenie na zimno.
                Brandis
                Po raz pierwszy robię piwo które chmiele na zimno. W piątek wrzuciłem na cicha torebkę z chmielem , no i dzisiaj postanowiłem zajrzeć i moim oczom ukazała się coś takiego https://zapodaj.net/159d791bc8bf3.jpg.html.
                Co prawda z fermentatora pachnie ładnie , niby czytałem że chmielenie na...
                2020-02-05, 16:00
              • Orzech1988
                X Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
                Orzech1988
                Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.

                Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
                2019-01-13, 21:23
              • Serokomlak
                Szwecja, Kalmar, Polhemsgatan 30, Ängöl AB
                Serokomlak
                Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...
                2025-09-28, 21:34
              • ART
                Berghoeve, Donker Wit
                ART
                Donker Wit z Berghoeve Brouwerij
                8,5 % alc / ? P
                Winter Ale (Donker Wit) - Ciemny Witbier

                Dodatki: imbir, skórka pomarańczy, cynamon, kolendra, gałka muszkatołowa

                Piwo to owoc konkursu dla amatorów w ramach Berghoeve Brouwers Challenge 2024 / Silenus Kampus...
                2025-08-30, 09:46
              • Loading...
              • Koniec listy.
              Przetwarzanie...