Coobra CB5 - wydajność

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ravage
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2020.06
    • 1

Coobra CB5 - wydajność

Szukam opini użytkowników

Posiadam ten kocioł i mam problemy z wydajnością przy dużych warkach celując w 40L gotowego piwa. Okazało się ze problemem była u mnie temperatura termostat pokazywał temperaturę na poziomie 63 stopni natomiast termometr zanurzony w zacierze pokazywał 55 stopni ;/

Przy warkach 20-25l udało mi sie osiagnać wydajnośc 70-75% (po odkryciu problemów z temperaturą).

Przy dużych warkach gdzie celowałem w 40 litrów było kiepsko i z wydajnościowy i z ilością powodem ku temu pewnie była temperatura i ilośc wody. Porter bał. 11kg słodu wydajność 47,4%, jasne Ale 11kg - 34,5% wydajność

Jakie mieliście najlepsze wydajności w tych kotłach? i ile piwa udało wam się zrobić przy tej okazji

Related Topics

Collapse

• maniek88
    Sprzedam coobra CB25 v2
    maniek88
    Sprzedam Coobra CB25 v2, oraz to co było w komplecie . Kupiona ok rok temu. Zrobione na niej ok 15 warek. Wszystko działa. Chyba jeszcze na gwarancji. Dodatkowo FD z siatki z nierdzewki do kosza zaciernego. Cena 950 do negocjacji...
    2019-02-08, 22:01
  • AdamKowalski34
    Pojedyncza butelka warki z browaru skwaśniała
    AdamKowalski34
    Cześć,
    Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
    Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
    Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
    2025-06-09, 06:10
  • darekd
    Erl Bräu, Erlkönig Extra Hell
    darekd
    Browar z miasteczka Geiselhöring w Dolnej Bawarii.

https://www.erl-braeu.de/

Eksportowy helles, 5,5% alk.

Aromat - słodowy z wyraźnym zbożowym ziarnem, po przelaniu minimalne owoce i odrobina chmielowej kwiatowości
    Piana - zdecydowanie wysoka, umiarkowanie...
    2025-01-21, 03:15
  • dadek
    Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
    dadek
    Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
    Start
    2024-10-15
    Koniec
    2024-10-15
    2024-10-16, 03:03
  • Serokomlak
    Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
    Serokomlak
    W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
    2024-09-29, 00:39
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...