Old Rasputin Imperial Stout - Brewtarget

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wichura8
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.09
    • 3

Old Rasputin Imperial Stout - Brewtarget

Witam wszystkich.
    Próbuję rozkminić program Brewtarget przy wykorzystaniu gotowych receptur jednakże coś mi to nie idzie.
    Receptura przeskalowana na 3 galony.

W załączeniu przesyłam wydruk receptury z załączonego linka oraz wydruk receptury z Brewtarget.

A teraz do brzegu...

Kombinuję i szukam przyczyny dla której nie jestem w stanie uzyskać takich parametrów brzeczki i gotowego piwa jak w recepturze oryginalnej.
    Proszę Was o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
    Attached Files
  • wichura8
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.09
    • 3

W temacie powinno być "Brewtarget"

Comment

• Pinhead86
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.07
      • 18

Spróbuj w Beersmith. Brewtarget robił mnie w konia albo ja nie byłem w stanie go pojąć. Zależy też to od parametrów słodów w Brewtarget. Przez chwile kiedy go używałem wprowadzałem parametry słodów Weyermann, bo akurat na nich robiłem, które troszkę się różniły od wprowadzonych orginalnie ale też nie mogłem dojść do ładu.

Comment

• wichura8
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2014.09
        • 3

Dziękuję za odpowiedź.
        Niestety okres ważności licencji trial BeerSmith dobiegł końca. Wiem, że są na to sposoby ale jestem przeciwny takim działaniom Może kiedyś gdy mój browar domowy się rozkręci to zdecyduje się na zakup licencji. Zanim to się stanie chcę spróbować z otwartoźródłowym oprogramowaniem, którego jestem zwolennikiem.

Comment

Related Topics

Collapse

• etman
          Twoje etykiety
          etman
          A..... co powiesz na swoje.... etykiety?

Mamy do przetestowania parę spraw przed wprowadzeniem do sklepu i potrzebujemy na wstępie kilku-kilkunastu ochotników, którzy nam pomogą i w efekcie otrzymają gratis za darmoszkie po pakieciku powiedzmy 20 szt. etykiet - dołożonych do zamówienia....
          2025-03-13, 19:59
        • dadek
          Niemcy, Mönchhagen, An der Postsäule 1, Maennerhobby Brennerei&Brauerei
          dadek
          Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
          2025-08-20, 04:14
        • darekd
          Jedlinka, Zamglona Dziewoja
          darekd
          Hazy IPA
          17,5% ekstr.
          7,5% alk.

Aromat - cytrusowo (chmiel)-drożdżowy
          Piana - średnia, zwarta
          Barwa - bardzo mętne, bursztyn/jasnobrunatna
          Wysycenie - średnie, musujące
          Smak - chmielowa cytrusowość, nieco słodyczy po słodowej stronie, alkohol...
          2025-08-11, 00:06
        • darekd
          ReCraft, West Coast IPA
          darekd
          Pod tą nazwą świętochłowicki browar wypuścił chyba już jakieś piwo, ale w tym wypadku chodzi o:
          piwo uwarzone według receptury Fabiana Wojciecha - zwycięscy konkursu "Warzymy z ReCraftem 2025" organizowanego we współpracy z Polskim Stowarzyszeniem Piwowarów Domowych oraz...
          2025-07-19, 23:56
        • darekd
          Amber, Po Godzinach - Saison
          darekd
          Kiedyś był Saison na Madagaskar (niestety parametrów nie pamiętam), ale po lekturze tamtego wątku:
          https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-na-madagaskar
          wiem, że był z dodatkiem przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki bergamotki, pomarańczy...
          2025-04-22, 22:42
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...