Już wszystko przygotowane,tylko chłodzi mi sie jeszcze woda (przegotowana wrocławianka) i za pare minut bede zaczynał.Przepis postanowiłem dać taki:
Warka nr5:
Słód pilzeński 5kg
Słód monachijski 0.25kg
Chmiel goryczkowy "magnum" 50g
Chmiel aromatyczny 80g
Przerwy później wpisze bo nie wiadomo co sie może stać.
Warka nr5:
Słód pilzeński 5kg
Słód monachijski 0.25kg
Chmiel goryczkowy "magnum" 50g
Chmiel aromatyczny 80g
Przerwy później wpisze bo nie wiadomo co sie może stać.
,dla Marusi za przetrzymanie go,a Ark'owi za pomoc w zniesieniu
Podejrzewam że powoli startują dlatego, że w piwnicy jest troche zimno.Jeśli do rana nie wystartują to zaczne sie bardziej martwić
. W zwiazku z tym standartowy tydzień spokojnie wystarczy. Piwo będzie klarowne, a niebezpieczeństwo granatów nikomu nie zagrozi. Trzymałem raz Lagerka nawet 3 tygodnie w "cichej", ale wyłącznie z braku czasu na butelkowanie.
Comment