Nic nie dałem do refermentacji. Sama się powinna porządnie nagazować
Ta na 3068 też miała 2blg ale smaków pszeniczniaka to tam trzeba głęboko szukać. Miałem coś takiego dawno temu:
http://browar.biz/forum/showpost.php...6&postcount=77
Zgarnąłem z wierzchu warstwę drożdży i poszło na cichą. A dlatego, że postanowiłem zrobić z tego coś a la wit.
W jednym fermentorze zalałem łyżeczkę zmielonej kolendry i skórkę startą z jednej cytryny i z jednego grejpfruta. Całość zalana szklanką wrzątku. Miało to iść do obu fermentorów ale smak skórki z grejpfruta strasznie paskudny jest i dałem tylko do jednego.
Do drugiego rozgniotłem w rękach cztery duże mandarynki sparzone wrzątkiem i łyżeczkę mielonej kolendry.
Początkowe blg 10. Będzie coś leciutkiego do popijania w gorące, letnie wieczory

Leave a comment: