Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

F&A Home Brewery

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • zgoda
    replied
    Moja grochówka idealnie klarowna.

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Obie "zupki" poszły na cichą i od razu na balkon, mętne.

    "Grochówka" zeszła do 2,5 Blg i jakaś kwaskowata, dziwna.
    "Kartoflanka" zeszła do 4 Blg, pięknie pachnie, smaczna, coś w kierunki sahti.

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    Dzisiaj zapasy wzrosły o 4 skrzynki:

    2 #33 A oraz 2 #34 B
    Oba piwa były na T-58 ,odfermentowały do 6,5blg i dostały po 15 łyżeczek cukru (na fermentor) do nagazowania.
    I właśnie popijam
    Sześć lat w butelkach i mimo, że nie były to mocne piwa to doskonale zniosły tak długie leżakowanie. Smaczne, bez śladów czegokolwiek nieprawidłowego choć 34B jakby lekko kwaskowate. Stały na budowie, zimą prawie zamarzały, latem gorąco miały i nic im to nie zaszkodziło.

    A tak wysokie odfermentowanie spowodowało, że dłuuuuuugo musiałem gaz, co jakiś czas, upuszczać.

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
    Emeryci mają dużo czasu.
    Tjaaaa, prędzej ludzie na Marsa polecą nim ja emerytury doczekam.

    Leave a comment:


  • Marcin_wc
    replied
    Coś mi nie pasowało. Ale ze mnie tępak.

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedzi
    Niezłe tępo! Wychodzi warka co trzy dni.
    Właśnie nie tępo a zdecydowanie mocne tempo

    Leave a comment:


  • zgoda
    replied
    Emeryci mają dużo czasu.

    Leave a comment:


  • Marcin_wc
    replied
    Niezłe tępo! Wychodzi warka co trzy dni.

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Psia krwia, właśnie studzi się 14 warka w tym roku uwarzona i skapłem się, że to był jedyny wolny fermentor, który był przeznaczony do przelewania na cichą. A "zupki" już trzeba by przelać. Trzeba jutro na siłę coś w kegi wsadzić, może pilsy już dofermentowały?
    Jutro jadziem na wieś zobaczyć.

    Leave a comment:


  • gwzd
    replied
    Na pewno nie to, ale w sumie bardzo prawdopodobne, że to był miks piwa z sokiem. Zatem udanego eksperymentu

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    O, lubię jak temat troszkę się rozrusza

    @gwzd czy to było to piwo http://browar.biz/forum/showthread.p...924#post990924? Ono nie jest z ziemniaków tylko z sokiem z ziemniaków.

    Nie wiem czy coś z tego będzie bo drożdże ostatnio zakupione jakieś dziwne są. Nottinghamy a piwo wędzone po tygodniu fermentacji nie zamierza sie klarować. Następne warki podobnie, mimo że fermentacja ruszała po kilku godzinach, mętne całkiem.

    Nie chciałbym pięciu fermentorów do Szczecina wysyłać...

    Leave a comment:


  • gwzd
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    A z nudów panie, z nudów...

    Piłeś piwo z ziemniaków albo z grochu bo ja nie a jestem ciekaw. Pewnie nigdzie nie można takiego kupić to zrobiłem.
    W listopadzie na lotnisku Schoenefeld w Berlinie kupiłem niemieckie piwo ziemniaczane. Nic specjalnego to nie było. Zwykły lager, a w aromacie wyczuwalny surowy, obrany ziemniak.

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Fido a może być zrobił na WWP stoisko gastronomiczne: na pierwsze byłaby kartoflanka, na drugie groch (oby bez kapusty), a o piwo na deser to już my się zatroszczymy?

    Leave a comment:


  • dyczkin
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Groch też?
    To o grochu był cytat, zgoda się pytał już

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
    Anteks, a Ty to widział?
    Groch też?

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎