Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
F&A Home Brewery
Collapse
X
-
Obie "zupki" poszły na cichą i od razu na balkon, mętne.
"Grochówka" zeszła do 2,5 Blg i jakaś kwaskowata, dziwna.
"Kartoflanka" zeszła do 4 Blg, pięknie pachnie, smaczna, coś w kierunki sahti.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj zapasy wzrosły o 4 skrzynki:
2 #33 A oraz 2 #34 B
Oba piwa były na T-58 ,odfermentowały do 6,5blg i dostały po 15 łyżeczek cukru (na fermentor) do nagazowania.
Sześć lat w butelkach i mimo, że nie były to mocne piwa to doskonale zniosły tak długie leżakowanie. Smaczne, bez śladów czegokolwiek nieprawidłowego choć 34B jakby lekko kwaskowate. Stały na budowie, zimą prawie zamarzały, latem gorąco miały i nic im to nie zaszkodziło.
A tak wysokie odfermentowanie spowodowało, że dłuuuuuugo musiałem gaz, co jakiś czas, upuszczać.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziEmeryci mają dużo czasu.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedziNiezłe tępo! Wychodzi warka co trzy dni.
Leave a comment:
-
-
Psia krwia, właśnie studzi się 14 warka w tym roku uwarzona i skapłem się, że to był jedyny wolny fermentor, który był przeznaczony do przelewania na cichą. A "zupki" już trzeba by przelać. Trzeba jutro na siłę coś w kegi wsadzić, może pilsy już dofermentowały?
Jutro jadziem na wieś zobaczyć.
Leave a comment:
-
-
Na pewno nie to, ale w sumie bardzo prawdopodobne, że to był miks piwa z sokiem. Zatem udanego eksperymentu
Leave a comment:
-
-
O, lubię jak temat troszkę się rozrusza
@gwzd czy to było to piwo http://browar.biz/forum/showthread.p...924#post990924? Ono nie jest z ziemniaków tylko z sokiem z ziemniaków.
Nie wiem czy coś z tego będzie bo drożdże ostatnio zakupione jakieś dziwne są. Nottinghamy a piwo wędzone po tygodniu fermentacji nie zamierza sie klarować. Następne warki podobnie, mimo że fermentacja ruszała po kilku godzinach, mętne całkiem.
Nie chciałbym pięciu fermentorów do Szczecina wysyłać...
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA z nudów panie, z nudów...
Piłeś piwo z ziemniaków albo z grochu bo ja nie a jestem ciekaw. Pewnie nigdzie nie można takiego kupić to zrobiłem.
Leave a comment:
-
-
Fido a może być zrobił na WWP stoisko gastronomiczne: na pierwsze byłaby kartoflanka, na drugie groch (oby bez kapusty), a o piwo na deser to już my się zatroszczymy?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziGroch też?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziAnteks, a Ty to widział?
Leave a comment:
-
Leave a comment: