Browar "Na Bateryjce" rozpoczął działalność.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DanielJakubowski
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.12
    • 791

Teraz to nie wiem, czy nie lepiej byłoby już przelać na cichą, a następnie zanieść do piwnicy.
    Pozdrawiam
    dj

Comment

• Maidenowiec
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2287

Ja bym raczej za takim rozwiązaniem optował.
      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• mark33
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.04
        • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Akren
        Piwo miało 13*Blg ale po dwóch dobach po odfermentowaniu jest już tylko 4*Blg. Jakoś szybko to się wszystko potoczyło i oznak fermentacji też już nie widać

Jestem za przelaniem na cichą i do piwnicy.

Comment

• Akren
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2004.12
          • 111

Jak radzicie tak zrobie

Comment

• Akren
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2004.12
            • 111

No i poszło do butelek. Jak próbowałem to w smaku było ok więc jak jeszcze się nagazuje to myśle że będzie z tego coś pijalnego

Comment

Related Topics

Collapse

• Latarnik
              RateBeer zakończy działalność 1 lutego 2025 r
              Latarnik
              Smutne, a jednak:

"Dziękuję wszystkim! Specjalne pożegnanie RateBeer! (1 lutego 2025)

Witam wszystkich, Mam dla Was trudne wieści — RateBeer zakończy działalność 1 lutego 2025 r.
              RateBeer powstało i rozwijało się wokół jednego głównego celu: zapewnienia
              ...
              2024-12-19, 20:30
            • heckler
              Czechy, Morašice, Morašice 12, Pivovar Rauš
              heckler
              Morašice, to mała wioska w Kraju Południowo morawskim. Najbliższe większe miasto to Znojmo, a i do niego będzie ze 25 km.

Rodzinny browarek Rauš znajduje się w przerobionym garażu rodzinnego domu. W sumie jest to dom dziadka, a wnuk Pavel Rauš jest tam piwowarem.
              Bardzo
              ...
              2025-07-02, 12:13
            • heckler
              Třebotov, Hlavní 425, Pivovar Kulivá Hora
              heckler
              Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
              2025-01-07, 08:41
            • heckler
              Praha-Bubeneč, Výstaviště 415, Pivovar Kolkovna
              heckler
              Drugi browar w dzielnicy Bubeneč rozpoczął swoją działalność w czerwcu tego roku.

Výstaviště- to spory teren na którym oprócz browaru znajduje się planetarium, lapidarium, teatr, hotele, basen, hale sportowe, oraz wiele innych, ciekawych obiektów. Do najciekawszego należy...
              2025-01-03, 07:46
            • dadek
              Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
              dadek
              Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
              2023-12-08, 02:06
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...