Ja to robię tak co prawda przed fermentacją i z granulatem
ale filtrowanie przez podwójną pończochę mogę polecić z czystym sumieniem. Lepszego i tańszego filtra nie znam
Dodatkowo u mnie się napowietrza więc trzeba by dotykać lustra brzeczki końcem filtra żeby piany nie narobić.
ale filtrowanie przez podwójną pończochę mogę polecić z czystym sumieniem. Lepszego i tańszego filtra nie znam
Dodatkowo u mnie się napowietrza więc trzeba by dotykać lustra brzeczki końcem filtra żeby piany nie narobić.
, a chmielę głównie szyszkami, które robią ładne złoże filtracyjne i jest OK. Mam jednak ochotę spróbować Twojej metody. Czym mocujesz tą pończochę? Jakąś opaską zaciskową?

3,5. Raflek wskazał ~10, co powinno oznaczać, że piwo miało 17blg na początku... Bzdura... Przyjmę, że to 14-tka. Trudno. Na konkurs nie pojedzie...
...
Comment