Coś dużo mi się wygotowywuje - prawie 5l przez 1h chmielenia. Jakbym wiedział wysłodziłbym ze 3-4l więcej (w wannie podczas chłodzenia dolałem ze 3l biedronkowej wody, bo chciałem 11blg a wyszło 12,5).
 
No póki co gęstwa ruszyła po max 12h i ma ładną piankę, więc zdolności fermentancyjne bez zarzutu. Przelać będę mógł dopiero w poniedziałek, to sprawdzę jeszcze blg.
					No póki co gęstwa ruszyła po max 12h i ma ładną piankę, więc zdolności fermentancyjne bez zarzutu. Przelać będę mógł dopiero w poniedziałek, to sprawdzę jeszcze blg.
 
		
	 
		
	 ), jest mętne, treściwe, lekko (bardzo lekko
 ), jest mętne, treściwe, lekko (bardzo lekko  ) kwaskowate z smakowitym owocowym posmaczkiem. Co dziwne, ma ładny kwiatowo-chmielowy aromat (HAT?). Piana prawie idealna, nasycenie ok. Bardzo nam smakowało, ale powinno jeszcze ciut dojrzeć.
 ) kwaskowate z smakowitym owocowym posmaczkiem. Co dziwne, ma ładny kwiatowo-chmielowy aromat (HAT?). Piana prawie idealna, nasycenie ok. Bardzo nam smakowało, ale powinno jeszcze ciut dojrzeć.  - barwa jasnego bursztynu...
 - barwa jasnego bursztynu... Piwa te nie mają najmniejszych szans w żadnych konkursach, bo nie są zgodne z żadnym stylem, ale są po prostu lepsze niż "wypijalne" i jestem z tego bardzo dumny!
 Piwa te nie mają najmniejszych szans w żadnych konkursach, bo nie są zgodne z żadnym stylem, ale są po prostu lepsze niż "wypijalne" i jestem z tego bardzo dumny!  
		
	 
							
						 
  
							
						 
		
	 . Lekko kwaskowate, dobre było - szkoda, że nie zdążyło dojrzeć.
. Lekko kwaskowate, dobre było - szkoda, że nie zdążyło dojrzeć.
 
		
	 
		
	
Comment