41 Tydzień Kultury Beskidzkiej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

41 Tydzień Kultury Beskidzkiej

Wiślańskie Centrum Kultury i Informacji zaprasza na 41 Tydzień Kultury Beskidzkiej, które to odbywać się będzie od 31 lipca do sierpnia tego roku.

Szczegóły imprezy znajdują się tutaj.

Ja znów pracuję więc mnie nie będzie, ale jak wiadomo będzie pełno wokół piwka Brackiego.
    Pozdrawiam Cię !!!!
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4470

Podobnie jak i w Szczyrku, o czym w stosownym temacie
    A sponsorem jest Grupa Żywiec - na braciszka trudno raczej będzie liczyć
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• marcopolok
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 2339

Jeszcze właściwy link by się przydał
      Tydzień Kultury Beskidzkiej to wielki, międzynarodowy festiwal folklorystyczny. Zapoczątkowany został skromnym z dzisiejszej perspektywy, ale jakże nośnym pomysłem działaczy kultury i miłośników folkloru z Wisły. To właśnie tam w 1964 roku TKB odbył się po raz pierwszy. Był odpowiedzią na potrzebę ludzi gór, by spotkać się w świątecznej, przyjaznej atmosferze, pomuzykować wspólnie, potańczyć, podzielić się swoim kulturowym bogactwem i porozmawiać na „góralskie” tematy.
      bez brody...

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
        Ostrowiec Świętokrzyski, Młyńska 7, Browar Bez Kultury
        Prusak
        Stsounkowo niedawno, bo bodaj przed rokiem otwarty browar restauracyjny. Zarazem w cetrum Ostrowca jak i na uboczu.
        W czwartkowe popołudnie zastałem niewielu gości. Oprócz sali restauracyjnej, neutralnej w odbiorze z widokiem na warzelnię i tanki plusem jest także taras wychodzący na bezludną...
        2025-09-06, 17:42
      • Prusak
        Browar Bez Kultury, Marcowe
        Prusak
        Zawartość alk. 6, 0%.
        Barwa pełna żółć, lekko przymglona.
        Piana słabiutka, szybko schodzi do obrączki, za to dość ładnie osadza się na szkle.
        Wyscycenie niskie.
        W zapachu dość słabo, głównie nuty owocowe.
        W smaku na początku, co dość dziwne, goryczka,...
        2025-09-06, 18:25
      • Prusak
        Browar Bez Kultury, Pils
        Prusak
        Zawartość alk. 5,0%
        Barwa jasnożółta, lekko przymglona.
        PIana średniowysoka, trzyma się krótko, opada do obrączki, zostawia nieliczne ślady na szkle.
        Wysycenie średnie.
        Zapach początkowo wzorcowy, sporo obiecujący, kwiatowo-chmielowy, po krótkim czasie te przyjemne...
        2025-09-06, 18:15
      • dadek
        Vojkovice 252, Pivovar Koníček
        dadek
        Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
        2023-11-22, 05:14
      • bastion
        Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
        bastion
        Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
        W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
        Akurat miałem to szczęście...
        2023-07-31, 20:14
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...