Koniec usługi Picasa Web Albums - przesiadka na Google Photos - pomysły, porady, itp
Collapse
X
-
-
No i po Picasie przyszła kolej na następną przesiadkę. Web-album się zamyka. Co teraz?Leave a comment:
-
"2 kwietnia wyłączymy Twoje konto Google+ i wszystkie utworzone przez Ciebie strony w tej usłudze. Tego dnia zaczniemy też usuwać zawartość z kont użytkowników indywidualnych w Google+. Zdjęcia i filmy z Google+ znajdujące się w Archiwum albumów i na stronach Google+ także zostaną usunięte."Leave a comment:
-
Google+ zamykają od 2 kwietnia. Czy to oznacza, że to co trzyma się tam, w tym zbiory pójdą out?Leave a comment:
-
Czy ktoś z Was wie czy na web-album.org można w prosty sposób z dużego folderów zrobić dwa mniejsze?Leave a comment:
-
Czyżby dobra zmiana na Web-Albumie ? Ale może to tylko na moim sprzęcie
Od około tygodnia nie mogę dodać nowych zdjęć/skanów.
Po zalogowaniu się na Moja Strefa okienko dodawania skanów z dysku jest niekatywne. Mam tak zarówno na Google Chrome jak i na Windows Edge (dawny IE). Nie chce mi się specjalnie instalować trzeciej przeglądarki też nie mając zresztą gwarancji powodzeniaLeave a comment:
-
Dzisiaj skończyłem "przerzucanie" mojej kolekcji do MyViMu - jak ktoś chce zobaczyć efekt końcowy zapraszam do odwiedzin i proszę o ewentualne uwagiLeave a comment:
-
Dzisiaj około dziewiątej rano bez żadnego problemu zamieściłem w Picasie nowy album, ale otworzyć się go już nie dało ... Sam widok Google Photos przyprawia mnie o wq...nie. Trzeba będzie jednak przełamać się i użyć.Leave a comment:
-
1. Otwieram galerie - kaszana
2. Loguje sie - poukladane
3. Otwieram wybrany album
4. W prawym gornym rogu sa trzy kropki "Wiecej opcji"
5. Wybieram "Zarzadzaj w Zdjeciach Google"
6. Galeria przechodzi w tryb "photos.google.com" gdzie w prawym gornym rogu jest ikonka "Dodaj zdjecia", po jej kliknieciu pojawia sie "Wybierz z komputera" i gotowe.
P.S.
Nie zawsze bez problemow przechodzi w tryb "photos", czasem pojawia sie 404 error.
P.S. 2
Skoro jednak mimo logowania inne galerie sa skaszanione to juz nie warto moim zdaniem dodawac do nich zdjec.Leave a comment:
-
Z tą zależnością logowanie-chronologia jest tak, jak piszecie. Jednak dotyczy to pozostałości po Picasa Web Album, czyli archiwum naszych albumów (google.com/albumarchive.......). Nie znalazłem możliwości, żeby tam jeszcze coś dodać. W aplikacji Google Photos albumy wyświetlają się nadal w kolejności według dodawania zdjęć, czyli jako pierwszy jest zawsze ten, do którego dodano ostatnie zdjęcie. Teraz surprise - jeżeli dodamy zdjęcie do Google Photos to automatycznie dodaje się ono do archiwalnej Picasy. Tyle tylko, że dodaje się do właściwego albumu i jeszcze jako nowy album - automatyczna kopia zapasowa. Na razie nie znalazłem, jak sie jej pozbyć.
Leave a comment:
-
Moze to jeszcze nie koniec tej uslugi, choc juz pod inna nazwa.
Dzis udalo mi sie dodac 5 zdjec kapsli. Widac je pod adresem:
I teraz pytanie do forumowiczow, gdy jestem zalogowany to albumy sa chronologicznie i alfabetycznie jak w Picasie, gdy nie jestem zalogowany to jest misz masz.
Jak Wy widzicie te galerie bez i z zalogowaniem sie do Google?
Jest tak jak napisałeś.
Ja swoją galerię widzę tak: zalogowany - chronologicznie, nie zalogowany - kaszana
a twoją galerię - kaszana.Leave a comment: