Odmaczanie / odklejanie etykiet z butelek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• jacekwerner
    replied
    Przed chwila odkleiłem Pielgrzyma (Profesja) - etykietka zeszła idealnie - dokładnie tak jak pisałem plus rada klossa.

Leave a comment:

• jacekwerner
    replied
    Wrzątek, ostra żyletka i dużo, dużo cierpliwości i precyzji. Sprawdzone.

Leave a comment:

• kaczka116
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss
    Wrzątek do butelki i schodzą. Ale musi być naprawdę wrzątek, bo jak tylko minimalnie ostygnie to juz nie schodzą.
    u mnie wrzatek nie pomaga

Leave a comment:

• kloss
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krokodyl1
    ja nie wiem co jest grane ale ostatnio ściągnięcie Profesji albo Brodacza bez uszkodzenia graniczy z cudem, przy zachowaniu takiej samej procedury co zawsze....
    Wrzątek do butelki i schodzą. Ale musi być naprawdę wrzątek, bo jak tylko minimalnie ostygnie to juz nie schodzą.

Leave a comment:

• kaczka116
    replied
    a ma ktos metode na sciagniecie etykiet z Profesji (2 poszly w kosz, boje sie o 3) i sliskich Pinty (jeszcze stare warki gdzies pozostaly, chociaz Grodziskie 4.0 nie stawialo oporu)? do innych wystarczylo wlac goraca wode do butelki (nowe etykiety Pinty schodza jak reka odjal, tak samo z innych browarow, Kopyra&Widawa sie rozciagnely, Stu Mostow poniszczyla, stare Olbrachta rowniez). ze sliskich Pinty udalo sie tylko mi sciagnac Oki Doki dawno temu i sie bardzo zniszczyla i dzisiaj metoda nad palnikiem Angielskie sniadanie gdzie jest poszarpana strasznie, a Odsiecz wiedenska do kosza poszla. akurat co do Pint to nie ma reguly, albo po prostu stare warki mialy mocny klej, bo wspomniane Grodziskie i jeszcze cos mi sie udalo ich starego sciagnac bez problemowo.

jest to denerwujace jak sie niszczy eta, a moze ktos zna niezawodny sposob na te tytanowe kleje?

Leave a comment:

• blazers
    replied
    potwierdzam! ręce opadają,ety się urywają, żeby piwa chociaż dobre były....

Leave a comment:

• krokodyl1
    replied
    ja nie wiem co jest grane ale ostatnio ściągnięcie Profesji albo Brodacza bez uszkodzenia graniczy z cudem, przy zachowaniu takiej samej procedury co zawsze....

Leave a comment:

• wpadzio
    replied
    Te samoprzylepne nie są z reguły sprzedajne

Leave a comment:

• solfernus
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cororo
    Polecam wariant ekologiczny - wykorzystanie energii słonecznej , szczególnie wczoraj i dzisiaj .
    Znaczy się zostawiasz butelkę z etykietą na słoneczku i przychodzisz po kilku godzinach?

No to jak butelka jest "sprzedajna" to faktycznie jakiś ekolog się nią zainteresuje i wymieni za
    35 groszy w najbliższym sklepie

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Są etykiety samoprzylepne, które schodzą bez podgrzewania. Na gorąco wręcz się rozciągają nadmiernie.

Leave a comment:

• cororo
    replied
    odklejanie

Polecam wariant ekologiczny - wykorzystanie energii słonecznej , szczególnie wczoraj i dzisiaj .

Leave a comment:

• Sim666
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
    ety klasyczne - kąpiel w wodzie z temperaturą zależną od kleju, ety samoprzylepne - wrzątek do butelki i odklejanie albo od razu pociągnięciem za róg albo w przypadkach cięższych podcinka jakimś ostrzem.
    No wrzątek do tej pory dobrze się sprawdzał, ale chyba za wcześnie brałem się z odklejanie i targałem... poza z Pinty zawsze strasznie się rozciąga bok od którego zaczynam targać :P Natomiast przy tym wygrzaniu nad piecem super wyszło :]

Leave a comment:

• Welsh
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika irasi2
    A odklejał ktoś etykiety z Nepomucena? Wrzątek nie pomaga a odmaczanie kończy się dużą szansą uszkodzenia etykiety przy ściąganiu. Przy pomocy żyletki jakoś poszło, ale papier dość mocno uszkodzony. Może ktoś ma jakiś patent albo ja coś schrzaniłem
    Wrzątek do środka butelki i odczekać kilka minut. Problemem są zagięcia w kształcie etykiety na środku,ale przy ostrożnym ściąganiu można je spokojnie zdjąć z butelki.

Leave a comment:

• irasi2
    replied
    A odklejał ktoś etykiety z Nepomucena? Wrzątek nie pomaga a odmaczanie kończy się dużą szansą uszkodzenia etykiety przy ściąganiu. Przy pomocy żyletki jakoś poszło, ale papier dość mocno uszkodzony. Może ktoś ma jakiś patent albo ja coś schrzaniłem

Leave a comment:

• wpadzio
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
    ... ety samoprzylepne - wrzątek do butelki i odklejanie albo od razu pociągnięciem za róg albo w przypadkach cięższych podcinka jakimś ostrzem.
    No przecież dokładnie o tym piszę

Leave a comment: