Drobna odmiana nowego kwadratowego Cieszyna.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • decio
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 165

Drobna odmiana nowego kwadratowego Cieszyna.

Zastanawiałem się czy zaczynać wogóle wątek, ale co mi tam. Nowy kwadratowy Cieszyn i jego "odmiana" Ten po lewej wyraźnie bledszy (zbliżony do pomarańczowego - mowa oczywiście o wstędze), zdobytu już dosyć dawno, tzn. zaraz po ukazaniu się wzoru. O ile się nie mylę to w ubiegłym roku na giełdzie Żywieckiej. Ten po prawej (już wyraźnie bordowy - kolor wstęgi oczywiście ) sprzed paru tygodniu, a konkretnie ze spotkania w Katowickim Spiżu. Nie będę pytał czy zaliczać czy nie zaliczać, bo temat mocno już został wyczerpany na wielu innych przykładach.
    Umieszczam jako ciekawostke, do wglądu.
    Niestety nie mam na wymianę wzoru po lewej. Ten drugi jest świeżą zdobyczą, więc myślę że nie będzie trudno go zdobyć.
    P.S. Interpretacja skanu zależy oczywiście od wielu czynników (jasność, kontrast, nawet marka i wiek monitora), więc dla chętnych mogę pdstawki zabrać na najbliższą giełdę w Tychach. Do wglądu oczywiście
    Attached Files
    www.decio.friko.pl
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika decio
    zdobytu już dosyć dawno, tzn. zaraz po ukazaniu się wzoru. O ile się nie mylę to w ubiegłym roku na giełdzie Żywieckiej. )
    oj nie tak , dawno, najwyżej w styczniu, lutym. Podstawka pojawiła się na rynku w styczniu tego roku.

Comment

Related Topics

Collapse

• etman
      Saaz Shine - nowa odmiana
      etman
      Wpadła nam w rączki mała ilość nowej odmiany Żateckiego Poloranego Cervenaka - Saaz Shine - w granulacie.

Chmiel ten może np. nieco urozmaicić klasycznego pilsa czeskiego / svetleho lezaka i np india pale lagery.
      Polecam sprawdzić jak się sprawuje w warzeniu no i wrzucić...
      2024-12-16, 22:31
    • victor321
      Ktoś jest w stanie stwierdzić co to za odmiana ?
      victor321
      Taki oto chmiel znalazłem dziko rosnący, szyszki duże, goryczy dużo i aromatu też.
      Może gdzieś bym przesadził ale co to za odmiana...
      2019-10-21, 14:11
    • pebejot
      Finlandia, Rovaniemi, Teollisuustie 14 B, Lapin Panimo
      pebejot
      Otwarty w 2016 r. w stolicy Laponii, Rovaniemi browar Lanin Panimo jest chyba najdalej na północ wysuniętym browarem w Finlandii.
      Browar z wyszynkiem znajduje się daleko (4 km) od centrum miasteczka. Nieco bliżej (2,3 km) jest do dworca kolejowego.
      Na miejscu wszystko razem w jednej...
      2025-07-03, 10:55
    • darekd
      Máša, Comfort 12
      darekd
      Browarek z miejscowości Řevničov w kraju środkowoczeskim (powiat Rakovník)

www.pivomasa.cz

Leżak/lager 4,9% alk.
      Chmiel to Saaz Comfort, nowa odmiana chmielu żateckiego

Aromat - drożdżowo-słodowy z chlebem, w tle delikatnie chmiel
      Piana - dość...
      2025-06-21, 00:57
    • Javox
      Volfas Engelman (d.Ragutis), Galaxy Lager
      Javox
      Jasna odmiana tego piwa z chmielem Galaxy.

Lager z ekstraktem 11*, alko 5.0%, IBU 16. Puszka 1 pinta.

Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
      Lacing - niewiele.
      Gaz - średni.
      Barwa - jasne złoto.
      Aromat - zbożowość jasnego pieczywa....
      2025-06-19, 00:44
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...