No i stało się. [kapsle]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5056

No i stało się. [kapsle]

Wreszcie podjąłem odkładaną od długiego czasu decyzję.
    Jutro od samego rana zaczajam się na me oblepione kapslami drzwi i zdejmuję wszystko co nie było na piwach warzonych między Odrą, a Bugiem. Przerzucam się wyłącznie na Polskę, a reszta idzie na giełdy.

Ilość kapsli dawno już przerosła moje moce przerobowe. Nie mam czasu (a i szczerze mówiąc chęci), żeby to wszystko segregować, porównywać, klasyfikować, robić zwiady co do pochodzenia, nie wspominając już o planowanym od dawna zeskanowaniu.

Także zbieracze blaszek czajcie się na moje pudła na giełdach. Jest tego trochę więc będzie w czym przebierać.
    Dick Laurent is dead.
  • robox
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.11
    • 8188

A może coś z krajowych kapsli wpadnie do giełdowych pudeł?

Comment

• slavoy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛
      • 2001.10
      • 5056

Polskich dobletów też mam trochę swoją drogą.
      Dick Laurent is dead.

Comment

• Kudłaty
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.09
        • 1972

Witaj w klubie zbieraczy polskich kapsli ))

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
          Přepychy, Přepychy 42, Přepyšský pivovárek
          heckler
          Właściciel i piwowar Libor Panchartek, który zaczynał jako piwowar domowy, postanowił oficjalnie otworzyć swoją działalność i stało się to w styczniu 2025 roku.
          Přepyšský pivovárek, to malutki, lokalny browarek we wsi Přepychy. Stamtąd najbliżej do Pardubic/Hradca,...
          2025-07-31, 11:02
        • Prusak
          Forever Brewing Co/Wołynśkij Browar, Voyager
          Prusak
          Skusiłem się na jedną z puszek stojących już jakiś czas w Leclercu. Kolaboracja z tajemniczym (przynajmniej dla mnie) polskim kontraktem Kite.Szkoła.PL. Alk 4, 5%, Eks. 12,5 blg.
          Piwo ma w "podtytule" German Pilsner, ale koło takiego pilsnera to chyba krótko ono stało (a może...
          2023-06-10, 15:58
        • AdamKowalski34
          Pojedyncza butelka warki z browaru skwaśniała
          AdamKowalski34
          Cześć,
          Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
          Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
          Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
          2025-06-09, 06:10
        • darekd
          Ladenburger, Bad Santa Weizenbock XMS SPCL Edition 23
          darekd
          Browar z Badenii-Wirtembergii, który lata temu miał pszenicznego koźlaka na rynku polskim pod tą marką:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...warmia-tarczyn

To ma 16% ekstr. i 8 % alk.

Ten...
          2024-02-21, 02:23
        • Prusak
          Dziki Wschód, Lubel
          Prusak
          Piwo na Zuli plus eksperymentalny chmiel od PIłata. Wypuścili pod tą nazwą też pilsa, tu zaś nie zdeklarowali się co do stylu, choć parametry bardzo lekkie 10 % E i A. 4%. Natomiast koło pilsa to nawet nie stało. Zapach bucha od razu pomarańcżą i cytrusami. Kolorek bardzo jasny, piany...
          2024-01-28, 01:51
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...