Ty jeszcze sie nie wpisales na liste,a juz zadzisz co kto mam nie wrzucac w paczke.Pamietaj Birofile zbieraja wszystko co jest zwiazane z piwem,tak wiec nawet kapsle jak sa zardewial bo ich nie maja,a pamietaj tez ze sa etykiety i podstawki pogiete i podarte to tez wtenczas ida do kosza.
zmyślny plan
Collapse
X
-
Zerknij kilka postów wyżej na tej stronie a zobaczysz, że paczka co dopiero opuściła progi Jasia i jest on już wpisany na koniec listy. Tym samym rozmijasz się z prawdą w pierwszym swoim zdaniu.Ty jeszcze sie nie wpisales na liste,a juz zadzisz co kto mam nie wrzucac w paczke.Pamietaj Birofile zbieraja wszystko co jest zwiazane z piwem,tak wiec nawet kapsle jak sa zardewial bo ich nie maja,a pamietaj tez ze sa etykiety i podstawki pogiete i podarte to tez wtenczas ida do kosza.
Miałem kilka razy paczkę i zgadzam się z Jasiem. W każdej paczce jest przynajmniej po garści Tyskiego, Żywca i innej masówki w tym zardzewiałych i pogiętych. Jego apel o nie dorzucanie ich chyba dotyczył. Weż pod uwagę, że rarytasów w paczce nie znajdziesz. Tym samym pogięte i zardzewiałe a także pepsi i inne napoje nie są w niej pożądane.
Zresztą żadna masówka w kiepskim stanie nie powinna tam być, dotyczy to wszelkich birofilii."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Zgodze sie z toba,ale mi chodzilo o to ze kapselki np.Bosmana,Lecha,Zywca stare sa zardzewiale?a moja kolekcja tez takie zawiera i niemam pretensji,do moja kolekcja sie powieksza z polski,a nie mowie o zachodnich?A np.Etykietki i podstawki pogiete,na pol podarte to co?tez niech nie wrzucaja po co taki smietnik nie!kazdy chce cos dla siebie,a nie tylko dla innych.Poto ta paczka krazy po wszystkich birofilach.Zerknij kilka postów wyżej na tej stronie a zobaczysz, że paczka co dopiero opuściła progi Jasia i jest on już wpisany na koniec listy. Tym samym rozmijasz się z prawdą w pierwszym swoim zdaniu.
Miałem kilka razy paczkę i zgadzam się z Jasiem. W każdej paczce jest przynajmniej po garści Tyskiego, Żywca i innej masówki w tym zardzewiałych i pogiętych. Jego apel o nie dorzucanie ich chyba dotyczył. Weż pod uwagę, że rarytasów w paczce nie znajdziesz. Tym samym pogięte i zardzewiałe a także pepsi i inne napoje nie są w niej pożądane.
Zresztą żadna masówka w kiepskim stanie nie powinna tam być, dotyczy to wszelkich birofilii.Comment
-
ARTHUR spokojnie. Myślę, że paczka dojdzie do Ciebie w ciągu miesiąca to zobaczysz na własne oczy o co nam chodzi. Myślę, że nie ma po co więcej roztrząsać tej sprawy. Ci co paczkę mieli wiedzą o co chodzi a Ci co będą to się dowiedzą. Temat już kilka razy był tu wałkowany i cały czas jest aktualny, nic się nie zmienia."Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
-
OK!ARTHUR spokojnie. Myślę, że paczka dojdzie do Ciebie w ciągu miesiąca to zobaczysz na własne oczy o co nam chodzi. Myślę, że nie ma po co więcej roztrząsać tej sprawy. Ci co paczkę mieli wiedzą o co chodzi a Ci co będą to się dowiedzą. Temat już kilka razy był tu wałkowany i cały czas jest aktualny, nic się nie zmienia.
Jak ja otrzymam to wtedy dokladnie sie wypowiem,czy ona mi odpowaidala,czy nie,ale dalej w to watpie?Comment
-
-
Tak jak już pisałem wkładanie do paczki kapsli z masowej produkcji ( Żywca, Tychy czy Okocim ) mija się z celem. Jeśli ktoś nie ma tych egzemplarzy to wystarczy zerknąć pod nogi bo one są wszędzie.Comment
-
"Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
-
Tak to ja wywaliłem z paczki kilogram kapsli a właściwie kapslowego złomu. Będę tak robił za każdym razem - paczka to nie wysypisko śmieci.Comment
-
-
lista wygląda na dzień dzisiejszy tak
01. ARTHUR
02. Komandoo
03. e-prezes/Shlangbaum
04. warzechow
05. jasiu_piwosz
06. minos
07. adi_999mój zbiór etykiet http://picasaweb.google.com/112278001030728908988Comment