Spokojnie, urokiem tej zabawy w paczkę jest to, że nigdy nie wiadomo jak szybko będzie ona przemierzała kraj. Czasami w ciągu tygodnia potrafi zaliczyć nawet trzy osoby z listy a innym razem ugrzęźnie u kogoś na miesiąc. Rozalia dostała ją tydzień temu więc jeszcze nie ma powodu do alarmu.
A tak przy okazji to co to za dziwolągi językowe?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos
zwiecha przez dugi łikend...
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Paczka jest u mnie i przeglądnięta z grubsza. Doszło parę kontr i jedna podstawka.
Dodałem (w zamian za ubity kufelek) szklankę, czapkę, jakieś drobne gadżety, reklamową tablicę metalową, nierozpakową grę piwną Tycoon i to zwykle etykiety, podstawki i kapsle.
Uwaga: po jakiego grzyba ktoś dodaje pod zgrzewce ogólnodostępnych wzorów podstwki tyskiego, żywca, warki czy lecha? o kapslach nie wspomnę.
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2008-11-07, 15:58.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Uwaga: po jakiego grzyba ktoś dodaje pod zgrzewce ogólnodostępnych wzorów podstwki tyskiego, żywca, warki czy lecha? o kapslach nie wspomnę.
Pewnie po to aby paczka od niego nie wyszła lżejsza niż ją otrzymał, ale przecież nie o to w tej zabawie chodzi. Rozumiem dodać kilka sztuk, może komuś początkującemu się przydadzą, ale całe zgrzewki?
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Korzystając z okazji, że paczka przebywała w Krakowie przejąłem ją od e-prezesa i teraz chciałbym posłać ją dalej. Proszę następną w kolejce osobę o dane adresowe.
Ja dorzuciłem etykiety z krakowskiego browaru przy ul. Lubicz, podkładki polskie i zagraniczne (głównie Niemcy i Austria - chociaż jest też sztuka z Tajlandii), zapałki browarniane i jeszcze kilkanaście starych czeskich etykiet.
Albert Michler Akciový Pivovar powstał we wsi Buková koło Bernartic w Jesenicach. Pomysł otwarcia browaru narodził się w 2021 roku, a pierwsza warka była gotowa w czerwcu tego roku. Generalnie nazwa Albert Michler kojarzona jest z mocniejszymi trunkami, takimi jak likiery, oraz rumy klasy premium....
Comment