BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Chciała zostać fotografem, a została piwowarem, tak z uśmiechem o swojej przygodzie opowiadała nam Kamila Sklenářová.
Ale za nim poznaliśmy sympatyczną Kamilę odwiedziliśmy browar U Lenocha, a do niej zaprowadził nas właściciel Lenocha-Vítězslav, który jest rzec by można...
skorzystałem z usług sklepu, wyświetlił mi się na tłyterku
do polski wysyła kurierem dpd, ale tylko puchy i petki
butelkowe nie wchodzą systemowo, nie ma opcji na pl
z puszkowych wziąłem znane i lubiane: svijany, nachod...
natomiast w litrowych petkach dojechały różne...
Vejprty, to małe 2,5 tysięczne miasteczko położone tuż przy granicy z Niemcami. Poniżej pozwoliłem sobie wkleić krótki, zarys historii piwowarstwa w tymże miasteczku.
Stary browar w Vejprtach istniał od 1607 do 1948 roku. Prawo do warzenia piwa nadał wówczas cesarz Rudolf II....
Nowa seria piw dla Biedronki. Ciekawe czy pokuszą się o jakieś inne wynalazki.
Wersja alkoholowa w puszcze jest z Łomży, butelka z Rakszawy. Lokalnie może jeszcze inne browary....