Poznań - plotki o różnych sklepach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• crizz
    replied
    Wilda - raport z weekendowych spacerów

Podczas weekendowych spacerów po Wildzie, lawirując wózkiem między licznymi znakami miłości mieszkańców tej zacnej dzielnicy do psów, znalazłem:

- namysłowskie Zamkowe (1.25 zł/0.33 l) i Rycerskie Mocne (bodajże 1.56 zł/0.33 l) w Żabce przy ul. Umińskiego,
    - Czarne z Fortuny (1.48 zł/0.33 l) i Portera z BOSSa (1.80 zł/0.33 l) w samie spożywczym PSS Społem (sic!) przy skrzyżowaniu Rolnej i Hetmańskiej.

Czy są jacyś Wildziacy na forum??? Znacie jakieś inne ciekawe adresy?

crizz

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    albeertos napisal/a
    Uwaga Poznań i okolice!!!

Stwierdzono obecność piwa z Lwówka Śląskiego "Książęce" na ul. Swoboda 21 w sklepie PSS Społem w cenie 1,78 za 0,5 l w butelce. Pyszne!

Kupiłem je w piątek (07.06), nie wiem czy to pojedyncza dostawa czy tak będzie już stale. Pierwszy raz tam zauważyłem tam to piwo. Oby było tam już zawsze...
    W wyżej wspomnianym sklepie cały czas do nabycia Książęce, a oprócze tego pojawiła się Czarna Fortuna w cenie 1,52/0,33 l w butelce, a także do kupienia rzadko spotykane: Amber Classic, Amber Red (w butelkach 0,33 l), Atom (puszka 0,5 l), Piast Mocny (but. 0,5 l).
    Jeśli chodzi o polskie piwa to chyba jeden z lepszych sklepów w Poznaniu. Nie tylko biry (jak mówi Ahumba), ale również inne zacne piwka.

Leave a comment:

• szarpik
    replied
    W Poznańskim Realu pojawiły się dzwa rodzaje piwa z browaru GRYBÓW!!!! Jasne i Mocne polecam

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    Uwaga Poznań i okolice!!!

Stwierdzono obecność piwa z Lwówka Śląskiego "Książęce" na ul. Swoboda 21 w sklepie PSS Społem w cenie 1,78 za 0,5 l w butelce. Pyszne!

Kupiłem je w piątek (07.06), nie wiem czy to pojedyncza dostawa czy tak będzie już stale. Pierwszy raz tam zauważyłem tam to piwo. Oby było tam już zawsze...

Leave a comment:

• szarpik
    replied
    Na ul. św. Rocha , na przeciw kolorowego osiedla domków nad wartą znajdują sie delikatesy 24h. pomalowane w zielone barwy browaru Lech. Można tam dostac wieeeele ciekawych rzeczy między innymi WOJAK i WOJAK mocne

ps. w Jumbo na ul. Szwajcarkiej znów pojawił sie pokażny asortyment smacznego mocnego VIFLINGA

Leave a comment:

• yendras
    replied
    sklep spożywczo - przemysłowy

ul. Krysiewicza, tuż obok Szpitala Dziecięcego

Oprócz masówki oraz produktów JAKO, Mocnego z Jabłonowa, Złotego z Dojlid i innych wynalazków cenowych można tu nabyć piwa z miłosławskiej Fortuny !!! :
    - Ratuszowe - 1,30 zł / 0,33
    - Czarne - 1,50 zł / 0,33
    Smacznego !

Leave a comment:

• piwit
    replied
    Re: Piotr i Paweł ul. Gronowa

[QUOTE]albeertos napisal/a
    Kostrizer Schwarzbier za 3,99 0,33 butelka,

Kupowalem tego Kostritzera w markecie w Hamm ( w Niemczech)
    i placilem 1,20 DM za 0,5 l butelke. Zdaje sie, ze ktos niezle okrada polskich konsumentow.
    A samo piwo, wedlug mnie, jest gorsze niz za czasow "enerdowa". Wtedy mialo wyrazna goryczke, teraz
    jest uladzone, "bezplciowe". Przynajmniej dla mnie.

Leave a comment:

• Petrax
    replied
    Generalnie w supermarketach typu Jumbo, Real, Tesco czy Selgros też można dorwać coś ciekawego. W Jumbo zauważyłem piwo Vifling Mocne, które o dziwo zniknęło w pare dni. Poza tym wspomniany wyżej Paulaner oraz całkiem pokaźny asortyment piwek belgijskich w tym jedno klasztorne.

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    Poznań - plotki o róznych sklepach

Jak wspomniał yendras, z tym, że pojawił się Paulaner Weissbier w butelkach 0,5 i 0,33, ale drogo 5-7 zł/butalka, Kostrizer Schwarzbier za 3,99 0,33 butelka, Faxe puszka 1 litr z takim kufelm za ok. 25 zł, widziałem też wczoraj Kujawiaka, Van Pura. Ogólnie jak na razie najlepiej zaopatrzone sklepy w Poznaniu.

Leave a comment:

• yendras
    utworzył/a temat Poznań - plotki o różnych sklepach

Poznań - plotki o różnych sklepach

W Poznaniu niestety nie ma tak zacnej instytucji jak wrocławski "Piwosz", ale piwną monotonię nieśmiało stara się przełamać lokalna sieć marketów "Piotr i Paweł". Jest tam dość spory wybór piw polskich i to nie tylko z serii żywiec/eb/warka/tyskie/lech. Naliczyłem cztery różne portery: Dojlidy, Królewskie, EB i Żywiec - to chyba niezły wynik. Kiedyś nawet miewali Krotoszyn, ale to już historia... Sporo wynalazków z importu, w tym piw brytyjskich chyba kilkanaście rodzajów, poza tym La Trappe, włoskie "Nastro Azzuro", oczywiście importy niemmieckie i czeskie, i parę innych. Nie zauważyłem niestety Diebelsa, Paulanera i Neuzelle, ale może sie poprawią.