Poznań - plotki o różnych sklepach
Collapse
X
-
Nie, nie miałem jeszcze okazji. Sieciówki też jeszcze nie mam. I dopiero opróżniam zapasy nabyte w drodze z Gdyni do Poznania. Jeszcze w trasie poszedł Kunter, potem Leszek i Pałuckie ze Żnina, Relax z Kłodawy i Staropolskie ze Zduńskiej Woli. Została mi już tylko butelka Relaxu, więc czas ruszyć na zakupy -
Arcy, zaczynam Cię podejrzewać o to, że kupiłeś sobie sieciówkę i całe dnie spędzasz w tramwajach i w autobusach jeżdząc od sklepu do sklepu
A na Gronowej już byłeś ?Leave a comment:
-
Hypernova przy Szwajcarskiej (za IKEA) - Colt 45 (Brok-Strzelec), Brok Sambor, Obolon (także pszeniczny) i piwa z Czech: Krusovice (jasne i ciemne), Zubr, Holba, Staropramen. Znalazłem też piwo z Bambergu - Weizenland. Wszystkie w butelkach, na puszki raczej nie zwracam uwagi.Leave a comment:
-
Market Dino na Głogowskiej. W butelkach: Goolman z Lublina, Kryształ ze Zwierzyńca, a także Piast Wrocławski i Książ.Leave a comment:
-
W Kauflandzie ns os. Przyjaźni znajomi znaleźli Dublina i Zingi Beer z Olsztyna.Leave a comment:
-
W Bertim (koło Piaśnickiej) widziałem Hansena z Ambera, poza tym Obolony (w tym pszeniczny).Leave a comment:
-
Wczoraj zakupiłem w Netto na os. Stare Żegrze piwo "Górskie" z Browarów Brok/Strzelec za 1,29/but 0,5l. Szata graficzna - nieudolny zrzut z Tyskiego
Oprócze tego jest też dostępny Berg z Ambera za 1,19 but 0,5l, czasem Koźlak (Amber) i wynalazki z Jabłonowa.
No i ciekawostka - gdybym miał cyfrówkę to bym strzelił fotkę: konserwowy Żywiec w lodówce z napisem "RYBY"Leave a comment:
-
To prawda. Na Książęce w Poznaniu też już nie licz - prawdopodobnie hurtownia CD Partners dała sobie spokój z Lwówkiem. Proponuję Ci, Arcy, wycieczkę do "Piotra i Pawła" na Gronowej: Ratuszowe, Gnieźnieńskie i Czarne z Fortuny jest cały czas, O.K. z Okocimia, Amber Koźlak i Gryf/Hanza, a jak lubisz importowane wynalazki to też nie będziesz tam rozczarowany.Leave a comment:
-
Zapewniam Cię, że nic ciekawego w nich nie znajdzieszOd jakiegoś czasu żabkowy asortyment znacznie ubożeje. Od kiedy zabrakło Piasta i Dojlidów jedynie Namysłów można czasem wypić.
Leave a comment:
-
Nie wiem, to pierwsza poznańska Żabka w jakiej byłem. Wiele jeszcze przede mnąLeave a comment:
-
W Żabce przy Głogowskiej (koło przystanu tramwajowego Rynek Łazarski) widziałem dziś Zamkowe i Rycerskie Mocne z Namysłowa. Oba w bączkach.Leave a comment:
-
Niestety tak to jest... Jak coś nie jest potężnie reklamowane to nikt tego nie kupi mysląć, że to jakiś szyt. I tak to będzie sie działo, że najobleśniejsze piwa (Tyskie, Lech) będą sprzedawały sie najlepiej dzieki milionom wpakowanym w reklamę. A Ratuszowe (jak zresztą wszystkie jasne Miłosławia), jest całkiem pożądnym piwem...Leave a comment: