Poznań - plotki o różnych sklepach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Odoakr
    replied
    maki napisał(a)
    zaznaczam że chodzi mi o butelkę. [/B]
    Puszek i tak nie ma!

Fortuna (nieciemna) pojawia sie sporadycznie w różnych sklepach. Myślałem, że Piotry i Pawły to pewne punkty do kupienia piw z Miłosławia. Spróbuj w galerii piwa na Dąbrowskiego - choć dawno tam nie byłem, a to dziwny sklep (połączenie masarni, bistra i piwiarni), więc nie wiem jak sytuacja wygląda teraz.

Jak cos znajdziesz to daj znać!

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    Piotr i Paweł na Starym Zegrzu. Wczoraj widziałem Ratuszowe z Fortuny we flaszkach 0,5 l, nie pamiętam ceny.

Leave a comment:

• maki
    replied
    Arcy napisał
    Żnin od ładnych paru lat należy do województwa kujawsko-pomorskiego.
    Informuję ze w stolicy Wielkopolski nie ma piw (butelkowych) z Wielkopolski z pominięciem Lech'a.
    Byłem dziś w Piotrze i Pawle na Gronowej i chciałem kupić piwo jasne z naszego województwa (Miłosław) a tu przykra niespodzianka - brak piwa jest tylko Czarne.
    Gdzie jeszcze mozna kupić w Poznaniu wersje butelkową jasnej Fortuny (jakiejkolwiek)????
    Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie proszony jest o podanie informacji o miescu przebywania - zaznaczam że chodzi mi o butelkę.

Leave a comment:

• arcy
    replied
    Jasiu chwilowo nie króluje - wyjechał do wód A Rysio ma swojego króla Maciusia I do pomocy
    Ostatnia zmiana dokonana przez arcy; 2004-11-22, 22:01.

Leave a comment:

• Odoakr
    replied
    W Poznaniu króluje Jasiu i Rysiu

Leave a comment:

• arcy
    replied
    Żnin od ładnych paru lat należy do województwa kujawsko-pomorskiego.
    Obecności piw ze Żnina nie stwierdziłem. Niestety, w Poznaniu króluje inny Leszek

Leave a comment:

• szarpik
    replied
    Witam , od dłuższego czasu poszukuje piw ze Żnina , w końcy jest to browar z wielkopolski to w stolicy tejże wielkopolski powinien być dostępny , a tu echo... Czy ktoś wie gdzie można w Poznaniu te piwka zakupić z góry dzięki

Leave a comment:

• maki
    replied
    Dziś wszedłem do sklepu Bartek (SPOŁEM) na Smochowicach a tam na półce chyba wszystkie mozliwe Wojaki z Belgii (w nowych etykietach) kupiłem 4 rodzaje - Premium, Pilsner, Mocne i Wszechmocne. w cenach od 1,85 do 2,65. Jeszcze nie piłem ale z tego co zauważyłem do Pilsner jest odchudzony do 4,1 % (wczesniej 4,7#) a reszty wcześniej nie miałem okazji widzieć i pić.

Leave a comment:

• arcy
    replied
    Małe sprostowanie - chodziło mi o to, że Zamkowe Jasne można spotkać w dwóch różnych wersjach graficznych.

Leave a comment:

• maki
    replied
    Arcy napisał
    Ja widziałem jednocześnie w obu szatach i teraz nie wiem, które są nowe
    Zamkowe Mocne to chyba nowy produkt bo wczesniej takiego piwa z Namysłowa nie piłem - jest to raczej to samo co dawne Rycerskie Mocne (również dostępne w Żabce) tylko ze zmieniona etykietą - zaw alk. jest dla obu piw taka sama a brak info o ekstrakcie

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    Jak już jesteśmy na Łazarzu to dziś w sklepie na Wyspiańskiego (Bobowscy) kupiłem Kożlaka z Juranda w małej butelce! [/B]
    Jest też w Selgrosie - 4-pak butelki 0,33 l za 9,92.

Leave a comment:

• arcy
    replied
    Ja widziałem jednocześnie w obu szatach i teraz nie wiem, które są nowe

Leave a comment:

• maki
    replied
    Arcy napisał
    Napiszę to, co mi juz kiedyś napisano. Namysłów jest w większości poznańskich Żabek.
    Wiem o tym ale ja napisałem że kupiłem w NOWYCH szatach - być może dla kolekcjonerów kapsli i etykiet to ważna informacja.

Leave a comment:

• Odoakr
    replied
    arcy napisał(a)
    Namysłów jest w większości poznańskich Żabek.
    Kto to napisał?

Jak już jesteśmy na Łazarzu to dziś w sklepie na Wyspiańskiego (Bobowscy) kupiłem Kożlaka z Juranda w małej butelce!

Leave a comment:

• arcy
    replied
    Napiszę to, co mi juz kiedyś napisano. Namysłów jest w większości poznańskich Żabek.

Leave a comment: