Poznań - plotki o różnych sklepach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Totus
    replied
    Chodziło mi raczej o okolice autostrady a2 - najlepiej w gdzieś przy pierwszym zjeździe do Poznania jadąc od wschodu :-) (wiem, jestem wymagający, ale nie znam Poznania, a nie będę miał wiele czasu na zakupy )

Leave a comment:

• anteks
    replied
    to bardzo na południe to może być Puszczykowo ?
    bierman pisał o TAKIM sklepie

Leave a comment:

• Totus
    replied
    Mam małe pytanko: gdzie w Poznaniu w jego południowej części (im bardziej na południe tym lepiej) znajduje się jakiś sklep, w którym z dużym prawdopodobieństwem dostałbym możliwie najwięcej piw z browaru Fortuna (poza Komesem)?

Będę w Poznaniu na chwilkę i chciałbym się zaopatrzyć :-)

Z góry dzięki.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Totus; 2008-03-05, 13:05.

Leave a comment:

• anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Noman
    Zdaje się, że tego sklepu już nie ma na osiedlu. Za to w Lewiatanie są Smoki Fortuny. Z pamięci: Srebrny, Czarny i Złoty.
    nawet zdaje się napewno

Leave a comment:

• Noman
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
    U Olrusa (os. Tysiąclecia 58) pojawił się Lwówek i Porter z Witnicy. Oraz piwo Nakielskie z Krajana.
    Zdaje się, że tego sklepu już nie ma na osiedlu. Za to w Lewiatanie są Smoki Fortuny. Z pamięci: Srebrny, Czarny i Złoty.

Leave a comment:

• strappado
    replied
    w Carrefourze na Franowie zostalo ostatnich kilka butelek Kamasutry, natomiast w PiP w Starym Browarze jest Porter z Krajana

Leave a comment:

• strappado
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Noman
    Może cena spadła bo ja tam dałem 5 zeta za butelkę. Polecam bo piwo jest absolutnie zajebiste.
    jest tez w PiP w Plazie, ale cena chyba kolo 6zl

Leave a comment:

• Noman
    replied
    W Carrefourze na Franowie pojawił się czeski niepasteryzowany Bernard - cena 5.95.
    Może cena spadła bo ja tam dałem 5 zeta za butelkę. Polecam bo piwo jest absolutnie zajebiste.

Leave a comment:

• lukin75
    replied
    Ciekawe piwa są rzeczywiście w sklepach Intermarche, a jedyny sklep tej sieci w Poznaniu jest na ulicy Umultowskiej. Promocja portera z Witnicy 2,49 (0,5), ale tylko do niedzieli. Ten sam porter w bączkach za 2,19 oraz Koźlak z tego samego browaru 0,5-2,49 . Porter Staropolski (0,33) z Zduńskiej Woli , Pilsner z Jabłonowa, niemiecki Faustus z Olsztyna 0,5-3,99, oraz Górskie w puszce za 1,59.

Leave a comment:

• lukin75
    replied
    Już miało być tak pięknie. Dowiedziałem się, iż niepasteryzowanego Lwówka można dostać w sklepie oferującym zdrową żywność ORGANIC MARKET na Marcelinie.
    Po telefonie okazało się jednakże, że sklep ten właśnie likwidują . Natomiast sklep tej samej sieci zlokalizowany w Plazie bardzo by chciał to piwo sprzedawać ale nie ma koncesji . Jednak pani przez telefon zapewniła mnie, iż o taką koncesję zabiegają, ale to może potrwać równie dobrze dwa tygodnie, jak i pół roku. Trzeba więc sklep ów pilnie obserwować. Ja udaję się w ten weekend do Wrocławia co by ten okres jakoś przeżyć .

Leave a comment:

• Twilight_Alehouse
    replied
    W Carrefourze na Franowie pojawił się czeski niepasteryzowany Bernard - cena 5.95.
    Bierzcie, polecam

Leave a comment:

• arcy
    replied

Leave a comment:

• maki
    replied
    W Auchan Swadzim pojawiło się piwo Złote ze Satropolskiego oczywiście w butelce.
    A w sklepie Bartek na Smochowicach kupiłem piwo z Lwówka Mocne Dobre w dobrej cenie 1,85 za 500ml. Ciekaw jestem czy to jednorazowy wyskok czy piwo to oraz Ksizece będzie dostępne zawsze?

Leave a comment:

• maki
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika perro
    Witam!
    Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie w naszym mieście można nabyć Bosmana
    Ja ostatnio zakupiłem w TESCO na Serbskiej

Leave a comment:

• yendras
    replied
    Sprawdź w "Piotrze i Pawle" - widywałem tam często Bosmana.

Leave a comment: