Poznań - plotki o różnych sklepach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• crizz
    replied
    Paolo napisał
    "Świat piwa" na Kwiatowej - boczna od Półwiejskiej.Czynne. Do roboty, mają duzy wybór.
    Zajrzyj do Świata Piwa na Kwiatowej, a przekonasz się, że... nie ma Świata piwa na Kwiatowej.

Leave a comment:

• Petrax
    replied
    Paolo napisał(a)
    "Świat piwa" na Kwiatowej - boczna od Półwiejskiej.Czynne. Do roboty, mają duzy wybór.
    Zajrzyj Tu, to sie przekonasz, że nie próżnujemy

Leave a comment:

• Paolo
    replied

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    Żadnej informacji nei było. Ale według mnie do ostatniego dnia ważności danego piwa. Moje jest ważne do 30.01. Sądzę że inne też tak były, ewentualnie o parę dni w jedną lub drugą stronę. Możliwe też że inne piwa z momentem zbliżania się terminu wejdą do strefy rabatów.

Leave a comment:

• yendras
    replied
    albeertos napisał(a)
    Wczoraj w Auchan-Swadzim był 50% rabat na wybrane piwka importowane - Weltenburger Asam-Bock, Eku, Dirty Dick. Związane to jest z terminem ważności - zakupiony przez mnie Asam Bock po rabacie kosztował 3,34. A to już przyjemna cana.
    To była tylko jednodniowa akcja ?

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    Wczoraj w Auchan-Swadzim był 50% rabat na wybrane piwka importowane - Weltenburger Asam-Bock, Eku, Dirty Dick. Związane to jest z terminem ważności - zakupiony przez mnie Asam Bock po rabacie kosztował 3,34. A to już przyjemna cana.
    Poza tym mało nowości, z ciekawestek Irish Beer po 2,99 za 0,33 l
    Liczyłem na portery, ale się srodze zawiodłem.

Leave a comment:

• maciejh
    replied
    Odp: Poznań - markety Piotr i Paweł

Z Piotrów i Pawłów uważam, że najlepiej zaopatrzony jest na Gronowej przy Wydziale Komunikacji.

Leave a comment:

• yendras
    replied
    Galeria Piwa "Koneser" ?

Przechodziłem dziś Kwiatową i pod nr 14 zauważyłem w witrynie kilka starych piwnych butelek z patentem w wiklinowym koszyku. Nad tym niewielki szyld z napisem "Galeria Piwa - Koneser". Na drzwiach karteczka "ruszamy pełną parą 10.XI".
    Wiecie coś na ten temat ?
    Czyżby wreszcie w Poznaniu miał pojawić się jakiś sklep specjalistyczny ?

Leave a comment:

• macio22
    replied
    Książęce bardzo często można spotkać w barze w akademiku "Danuśka" na Piątkowskiej.

Pozdrawiam

Leave a comment:

• crizz
    replied
    yendras napisał:
    Malutki sklepik na Źródlanej tuż przy "Biedronce" - Książęce z Lwówka w bardzo rozsądnej cenie 1,80. zł.
    Tamże Koźlak z Ambera w cenie 3.60 zł.

Sprzedawczyni nie wierzyła, gdy powiedziałem jej, że o Lwówku w tym sklepie dowiedziałem się z internetu .

Leave a comment:

• easy
    replied
    Z nowych piwek w Auchan-Komorniki udało się dostrzec:
    - Hacker-Pschorr Hefe Weizen - 4,69 zl, 0,5 l butelka
    - Branik Premier ciemne - 1,69 zl, 0,5 l butelka (aktualnie konsumowane)
    - Branik Premier jasne - ok. jak wyżej, butelka i puszka

Leave a comment:

• yendras
    replied
    Malutki sklepik na Źródlanej tuż przy "Biedronce" - Książęce z Lwówka w bardzo rozsądnej cenie 1,80. zł.

Leave a comment:

• yendras
    replied
    albeertos napisał(a)
    Piotr i Paweł, Pasaż Rondo, ul. Zamenhoffa

Sklep na pewno już był, ale pojawiły się nowości zatem wpisuję. Przede wszystkim jest (stan na sobotę, 02.08) Groclin Grodziskie w cenie 4,69 za 0,33 l. Kupiłem, wypiłem i stwierdzam że warto było. Z innych ciekawych nowych piwek to Mort Subite Peche, Kriek i Framboise za ok 5,50 za 0,3 l (pierwszego było kilka ostatnich butelek, Kriek i Framboise były tylko cenówki na półkach, ale to ślad że były i może jeszcze będą), Spendrups Export też ok 5 zł za butelkę (0,33 l), jakaś nowość z Chin (nazwy nie pamiętam), a z Polski nowy Żubr z Dojlid za 1,99 zł za 0,5 l.
    Kolejne nowości:
    - Asam Bock i Barock Dunkel z Weltenburga (ok. 7 zł)
    - ciemny Bernard w butelce z patentem (prawie 9 zł )

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    Piotr i Paweł, Pasaż Rondo, ul. Zamenhoffa

Sklep na pewno już był, ale pojawiły się nowości zatem wpisuję. Przede wszystkim jest (stan na sobotę, 02.08) Groclin Grodziskie w cenie 4,69 za 0,33 l. Kupiłem, wypiłem i stwierdzam że warto było. Z innych ciekawych nowych piwek to Mort Subite Peche, Kriek i Framboise za ok 5,50 za 0,3 l (pierwszego było kilka ostatnich butelek, Kriek i Framboise były tylko cenówki na półkach, ale to ślad że były i może jeszcze będą), Spendrups Export też ok 5 zł za butelkę (0,33 l), jakaś nowość z Chin (nazwy nie pamiętam), a z Polski nowy Żubr z Dojlid za 1,99 zł za 0,5 l.

Leave a comment:

• biermann
    replied
    Dębiec

Zupełnie przez przypadek dość późno wracając do domu w Puszczykowie i szukając tak przyziemnej rzeczy jaką jest chleb dotarłem do delikatesów na ul Czechosłowackiej na narożniku z 28 Czerwca.
    A tam ... pare ciekawostek :Vifling, Kuntersztyn, Mecka Wola, Wojaki i in

Leave a comment: